Site Links
Home
Features
Documentation
Pricing & Order
Members Area
Support Options
UBBDev.com
UBBWiki.com
Who's Online Now
1 registered members (Ruben), 86 guests, and 246 spiders.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Member Spotlight
Basil
Basil
New Mexico
Posts: 732
Joined: August 2006
Show All Member Profiles 
Top Posters(30 Days)
Ruben 27
Gizmo 25
fuzzy47 24
isaac 24
Morgan 12
Basil 5
Latest Photos
Testing to drag photos
Comfortable Cats
Test
BSA photos
Chinese Buddhist temple.
Previous Thread
Next Thread
Print Thread
Internal Server Error on ubbmisc.cgi #107213
03/01/01 08:44 PM
03/01/01 08:44 PM

A
Anonymous OP
Unregistered
Anonymous OP
Unregistered
A


I went through the installation step by step - uploaded all the files to the necessary directories, changed all the permissions, etc. - then setup the board with no problems. But when I try and register a new member, I get an internal server error when I try to submit the script.

It creates a member record, but there's no response page. Only the error. I checked the Apache error log and found the following:

[Thu Mar 1 15:10:21 2001] [error] [client 10.121.2.22] malformed header from script. Bad header=maparicio@ensim.com... User un: /home/httpd/cgi-bin/ubb/ubbmisc.cgi

Here is the directory info for the ubb cgi-bin:

-rwxr-xr-x 1 admin admin 2765 Mar 1 14:41 Date.pl
drwxrwxrwx 4 admin admin 4096 Mar 1 17:17 Members
-rwxrwxrwx 1 admin admin 603 Mar 1 14:41 Styles.file
-rwxrwxrwx 1 admin admin 4795 Mar 1 15:27 UltBB.setup
-rwxr-xr-x 1 admin admin 23206 Mar 1 14:41 Ultimate.cgi
-rwxr-xr-x 1 admin admin 33526 Mar 1 14:41 announce.cgi
-rwxr-xr-x 1 admin admin 54986 Mar 1 14:41 archive.cgi
-rwxr-xr-x 1 admin admin 383 Mar 1 14:41 check.tmpl
-rwxr-xr-x 1 admin admin 65121 Mar 1 14:41 cpanel.cgi
-rwxr-xr-x 1 admin admin 90818 Mar 1 14:41 cpanel2.cgi
-rwxr-xr-x 1 admin admin 70633 Mar 1 14:41 cpanel3.cgi
-rwxr-xr-x 1 admin admin 60764 Mar 1 14:41 cpanel4.cgi
-rwxr-xr-x 1 admin admin 694 Mar 1 14:41 dospell.tmpl
-rwxr-xr-x 1 admin admin 62611 Mar 1 14:41 edit.cgi
-rwxr-xr-x 1 admin admin 42630 Mar 1 14:41 forumdisplay.cgi
-rwxrwxrwx 1 admin admin 753 Mar 1 15:04 forums.cgi
-rwxr-xr-x 1 admin admin 7398 Mar 1 14:41 init.tmpl
-rwxr-xr-x 1 admin admin 4360 Mar 1 14:41 mail-lib.pl
-rwxrwxrwx 1 admin admin 273 Mar 1 15:05 mods.file
-rwxr-xr-x 1 admin admin 2380 Mar 1 14:41 opts.tmpl
-rwxr-xr-x 1 admin admin 86439 Mar 1 14:41 postings.cgi
-rwxr-xr-x 1 admin admin 26045 Mar 1 14:41 register_lib.pl
-rwxr-xr-x 1 admin admin 2919 Mar 1 14:41 result.tmpl
-rwxr-xr-x 1 admin admin 55325 Mar 1 14:41 search.cgi
-rwxr-xr-x 1 admin admin 1711 Mar 1 14:41 show.tmpl
-rwxr-xr-x 1 admin admin 10389 Mar 1 14:41 sproxy.cgi
-rwxr-xr-x 1 admin admin 1095 Mar 1 14:41 sproxy.ini
-rwxr-xr-x 1 admin admin 62694 Mar 1 14:41 ubb_library.pl
-rwxr-xr-x 1 admin admin 68516 Mar 1 14:41 ubb_library2.pl
-rwxr-xr-x 1 admin admin 49610 Mar 1 14:41 ubbmail.cgi
-rwxr-xr-x 1 admin admin 85000 Mar 1 14:41 ubbmisc.cgi
-rwxr-xr-x 1 admin admin 1236 Mar 1 14:41 unload.tmpl


Any suggestions? Thanks in advance.

Express Hosting
Express Hosting "We are the official hosting company of UBB.threads. Ask us about our free migration services to migrate your UBB.threads installation."
Re: Internal Server Error on ubbmisc.cgi #107214
03/01/01 10:02 PM
03/01/01 10:02 PM

A
Anonymous OP
Unregistered
Anonymous OP
Unregistered
A


Hmm... I got it working now. I guess I had it set up for e-mail verification using sendmail instead of SMTP and it wasn't working...

Re: Internal Server Error on ubbmisc.cgi #107215
03/09/01 12:48 AM
03/09/01 12:48 AM

A
Anonymous OP
Unregistered
Anonymous OP
Unregistered
A


Hello Mike,

I happen to be experiencing the problem you described, namely: Internal Server Error 505 on ubbmisc.cgi upon registering a new user or retrieving a password

May I ask how exactly you resolved the problem?

I did not have problem with using SENDMAIL before with the earlier version. But since upgrading to 5.47e, the error message appears whenever I try to register new member or retrieve password. I am using Linux on Apache server. Please kindly advise how you resolved the problem. Also, where did you look to find the error log?

Many thanks in advance.

Cheers,
Austin

Re: Internal Server Error on ubbmisc.cgi #107216
03/09/01 09:01 PM
03/09/01 09:01 PM

A
Anonymous OP
Unregistered
Anonymous OP
Unregistered
A


Well, actually, I just turned off all the mail functions. Not much of a fix, but at least people are able to register now.

Mike

Re: Internal Server Error on ubbmisc.cgi #107217
03/11/01 12:39 AM
03/11/01 12:39 AM

A
Anonymous OP
Unregistered
Anonymous OP
Unregistered
A


Either mail was configured incorrecty (wrong path to sendmail or wrong smtp server info) or Socket.pm is not available on your system (run the socket test in the general variables config page)

Re: Internal Server Error on ubbmisc.cgi #107218
03/11/01 10:13 PM
03/11/01 10:13 PM

A
Anonymous OP
Unregistered
Anonymous OP
Unregistered
A


Hello Mike,

Thanks for your reply. If you turn off all the email options, how do people get their login details?

Hello Mark,

Thanks for your response. Both the sendmail path and socket are correct and available.

Message on socket check:
"The Socket module is installed on your web server. You may use the Socket option for performing UBB email functions."

My path to sendmal is /usr/sbin/sendmail and for other email form cgi scripts it is working fine.

Any other suggestions? Pleaasssseee help...

Thanks in advance,
Austin

Re: Internal Server Error on ubbmisc.cgi #107219
03/13/01 02:08 AM
03/13/01 02:08 AM

A
Anonymous OP
Unregistered
Anonymous OP
Unregistered
A


I was getting the same message "internal error blah blah" and I followed the suggestion to run the search for Socket thing...it seems like it is not installed on my server. I followed the instuctions to edit four of the cgi files and it worked like a charm.
In General Settings click the Socket search link, if you get the error then click the "click here if you have an error" link and it will tell you how to edit the files to solve the problem.


Shout Box
Today's Birthdays
No Birthdays
Recent Topics
Backgroud colors in posts
by fuzzy47. 04/16/18 08:27 PM
Avatar Upload Issue
by fuzzy47. 04/15/18 11:58 AM
Forum database - Table prefix question
by Morgan. 04/15/18 06:45 AM
Old Forum Archives
by TGCsanderson. 04/13/18 06:05 PM
Gallery
by fuzzy47. 04/12/18 09:48 AM
Forum Statistics
Forums36
Topics35,105
Posts191,180
Members12,067
Most Online978
Jun 24th, 2007
Random Image
Powered by UBB.threads™ PHP Forum Software 7.6.2
(Preview build 20180410)