Site Links
Home
Features
Documentation
Pricing & Order
Members Area
Support Options
UBBDev.com
UBBWiki.com
Who's Online Now
0 registered members (), 67 guests, and 265 spiders.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Member Spotlight
Morgan
Morgan
Sweden
Posts: 591
Joined: June 2006
Show All Member Profiles 
Top Posters(30 Days)
isaac 18
Gizmo 13
Ruben 10
Morgan 6
Abbott 2
Latest Photos
Testing to drag photos
Comfortable Cats
Test
BSA photos
Chinese Buddhist temple.
Previous Thread
Next Thread
Print Thread
Page 1 of 2 1 2
Forums are running slow : Shout problems #166544
10/19/06 09:32 PM
10/19/06 09:32 PM
Joined: Jul 2006
Posts: 4,722
Liverpool : England : UK
Mark S Offline OP
Mark S  Offline OP

Joined: Jul 2006
Posts: 4,722
Liverpool : England : UK
IE7 RC1 -> IE7 Released Version.
Forums are running slow : Shout problems

Not any more smile smile smile smile

What was happening to me was the following.
i was forever getting timing out pages,
hanging, shout box not sending, and general
performance issues... (Page loading).


BUT

Ive just installed IE7 Released version.
And my forums and shout box dont have any issues
anymore, its amazing, its like someone has
just hit the super fast button.

My forum are running like a rocket now,
pages are instant i can chat in the shout box
with out worring.

Ive been testing it all day and its great.
Not 1 error or problem.

Hope that helps,
i thought the topic title would get you
more intrested than saying IE7 is Released lol...

Its not a plug for IE7
its my experience i'm passing on
as i was one of a few that complained about
forum speed on the beta forums.

Mark.


BOOM !! Version v7.6.1.1
People who inspire me Isaac ME Gizmo
Express Hosting
Express Hosting "We are the official hosting company of UBB.threads. Ask us about our free migration services to migrate your UBB.threads installation."
Re: Forums are running slow : Shout problems [Re: Mark S] #166552
10/20/06 12:12 AM
10/20/06 12:12 AM
Joined: Jun 2006
Posts: 16,931
Portland, OR; USA
Gizmo Offline
UBB.threads Developer
Gizmo  Offline
UBB.threads Developer
Joined: Jun 2006
Posts: 16,931
Portland, OR; USA
I can't install IE7 yet, something about validity wink


I am a Web Development Contractor, I do not work for UBBCentral. I have provided free User to User Support since the beginning of these support forums.
Forums: A Gardeners Forum Scouters World
UBB.threads: UBBWiki, UBB Styles, UBB.Sitemaps
Longtime Supporter & Resident Post-A-Holic
VNC Web Services: Code Modifications, Upgrades, Styling, Coding Services, Disaster Recovery, and more!
Re: Forums are running slow : Shout problems [Re: Gizmo] #166556
10/20/06 01:00 AM
10/20/06 01:00 AM
Joined: Aug 2006
Posts: 1,944
NJ
jgeoff Offline
Pooh-Bah
jgeoff  Offline
Pooh-Bah
Joined: Aug 2006
Posts: 1,944
NJ
I'm installing IE7 right now... and I'm hoping it'll be less retarded than all previous versions. But I don't have my hopes set too high. laugh We'll see....


GangsterBB.NET (Ver. 7.6.1.1)
2007 Content Rulez Contest - Hon Mention
UBB.classic 6.7.2 - RIP
Browsers: Chrome, Firefox, & Safari (iPhone); No IE, ever!
Re: Forums are running slow : Shout problems [Re: jgeoff] #166557
10/20/06 01:03 AM
10/20/06 01:03 AM
Joined: Aug 2006
Posts: 1,944
NJ
jgeoff Offline
Pooh-Bah
jgeoff  Offline
Pooh-Bah
Joined: Aug 2006
Posts: 1,944
NJ
LMAO!!

Quote:
Before you can install Windows Internet Explorer 7, you must verify that your copy of Windows is genuine....


Ahh well, so much for that! :/ tongue laugh



GangsterBB.NET (Ver. 7.6.1.1)
2007 Content Rulez Contest - Hon Mention
UBB.classic 6.7.2 - RIP
Browsers: Chrome, Firefox, & Safari (iPhone); No IE, ever!
Re: Forums are running slow : Shout problems [Re: jgeoff] #166562
10/20/06 04:40 AM
10/20/06 04:40 AM
Joined: Jun 2006
Posts: 16,931
Portland, OR; USA
Gizmo Offline
UBB.threads Developer
Gizmo  Offline
UBB.threads Developer
Joined: Jun 2006
Posts: 16,931
Portland, OR; USA
You too? lol


I am a Web Development Contractor, I do not work for UBBCentral. I have provided free User to User Support since the beginning of these support forums.
Forums: A Gardeners Forum Scouters World
UBB.threads: UBBWiki, UBB Styles, UBB.Sitemaps
Longtime Supporter & Resident Post-A-Holic
VNC Web Services: Code Modifications, Upgrades, Styling, Coding Services, Disaster Recovery, and more!
Re: Forums are running slow : Shout problems [Re: Gizmo] #166565
10/20/06 04:51 AM
10/20/06 04:51 AM
Joined: Jun 2006
Posts: 777
Defiance, Ohio
Harold Offline
old hand
Harold  Offline
old hand
Joined: Jun 2006
Posts: 777
Defiance, Ohio
Mine are all genuine.

Re: Forums are running slow : Shout problems [Re: Harold] #166567
10/20/06 05:07 AM
10/20/06 05:07 AM
Joined: Aug 2006
Posts: 1,944
NJ
jgeoff Offline
Pooh-Bah
jgeoff  Offline
Pooh-Bah
Joined: Aug 2006
Posts: 1,944
NJ
I'm in no rush to "upgrade" to a (likely bigger) security/feature hole than IE6 tongue wink


GangsterBB.NET (Ver. 7.6.1.1)
2007 Content Rulez Contest - Hon Mention
UBB.classic 6.7.2 - RIP
Browsers: Chrome, Firefox, & Safari (iPhone); No IE, ever!
Re: Forums are running slow : Shout problems [Re: jgeoff] #166569
10/20/06 05:28 AM
10/20/06 05:28 AM
Joined: Jun 2006
Posts: 4,373
Essex, UK
I
Ian Offline
Carpal Tunnel
Ian  Offline
Carpal Tunnel
I
Joined: Jun 2006
Posts: 4,373
Essex, UK
I thought IE7 was still beta or RC at the best??? Didn't think it had been released fully?

Re: Forums are running slow : Shout problems [Re: Ian] #166576
10/20/06 06:27 AM
10/20/06 06:27 AM
Joined: Aug 2006
Posts: 1,944
NJ
jgeoff Offline
Pooh-Bah
jgeoff  Offline
Pooh-Bah
Joined: Aug 2006
Posts: 1,944
NJ
Probably a premature ejacu\\\\ it's Microsoft! laugh


GangsterBB.NET (Ver. 7.6.1.1)
2007 Content Rulez Contest - Hon Mention
UBB.classic 6.7.2 - RIP
Browsers: Chrome, Firefox, & Safari (iPhone); No IE, ever!
Re: Forums are running slow : Shout problems [Re: jgeoff] #166578
10/20/06 08:42 AM
10/20/06 08:42 AM
Joined: Jun 2006
Posts: 122
Flyin V Offline

member
Flyin V  Offline

member
Joined: Jun 2006
Posts: 122
Something is weird I also got a massive speed jump with the forum after the switch to IE 7.

Re: Forums are running slow : Shout problems [Re: Flyin V] #166579
10/20/06 09:17 AM
10/20/06 09:17 AM
Joined: Jun 2006
Posts: 4,373
Essex, UK
I
Ian Offline
Carpal Tunnel
Ian  Offline
Carpal Tunnel
I
Joined: Jun 2006
Posts: 4,373
Essex, UK
Disabling the phishing filter seems to speed things up even more.

Re: Forums are running slow : Shout problems [Re: Gizmo] #166600
10/20/06 11:23 AM
10/20/06 11:23 AM
Joined: Jul 2006
Posts: 4,722
Liverpool : England : UK
Mark S Offline OP
Mark S  Offline OP

Joined: Jul 2006
Posts: 4,722
Liverpool : England : UK
Originally Posted by Gizmo
I can't install IE7 yet, something about validity wink


I lost my Validity years ago blush


BOOM !! Version v7.6.1.1
People who inspire me Isaac ME Gizmo
Re: Forums are running slow : Shout problems [Re: Mark S] #166605
10/20/06 11:48 AM
10/20/06 11:48 AM
Joined: Jun 2006
Posts: 4,373
Essex, UK
I
Ian Offline
Carpal Tunnel
Ian  Offline
Carpal Tunnel
I
Joined: Jun 2006
Posts: 4,373
Essex, UK
LOL

Re: Forums are running slow : Shout problems [Re: Ian] #166636
10/20/06 04:22 PM
10/20/06 04:22 PM
Joined: Jun 2006
Posts: 16,931
Portland, OR; USA
Gizmo Offline
UBB.threads Developer
Gizmo  Offline
UBB.threads Developer
Joined: Jun 2006
Posts: 16,931
Portland, OR; USA
I lost my mind years ago...


I am a Web Development Contractor, I do not work for UBBCentral. I have provided free User to User Support since the beginning of these support forums.
Forums: A Gardeners Forum Scouters World
UBB.threads: UBBWiki, UBB Styles, UBB.Sitemaps
Longtime Supporter & Resident Post-A-Holic
VNC Web Services: Code Modifications, Upgrades, Styling, Coding Services, Disaster Recovery, and more!
Re: Forums are running slow : Shout problems [Re: Gizmo] #166637
10/20/06 04:22 PM
10/20/06 04:22 PM
Joined: Jun 2006
Posts: 16,931
Portland, OR; USA
Gizmo Offline
UBB.threads Developer
Gizmo  Offline
UBB.threads Developer
Joined: Jun 2006
Posts: 16,931
Portland, OR; USA
I think Navaho took it :X


I am a Web Development Contractor, I do not work for UBBCentral. I have provided free User to User Support since the beginning of these support forums.
Forums: A Gardeners Forum Scouters World
UBB.threads: UBBWiki, UBB Styles, UBB.Sitemaps
Longtime Supporter & Resident Post-A-Holic
VNC Web Services: Code Modifications, Upgrades, Styling, Coding Services, Disaster Recovery, and more!
Re: Forums are running slow : Shout problems [Re: Gizmo] #166658
10/20/06 05:02 PM
10/20/06 05:02 PM
Joined: Jun 2006
Posts: 4,373
Essex, UK
I
Ian Offline
Carpal Tunnel
Ian  Offline
Carpal Tunnel
I
Joined: Jun 2006
Posts: 4,373
Essex, UK
So its you we have to blame wink

Re: Forums are running slow : Shout problems [Re: Ian] #166677
10/20/06 08:06 PM
10/20/06 08:06 PM
Joined: Jul 2006
Posts: 2,199
David Dreezer Offline

Pooh-Bah
David Dreezer  Offline

Pooh-Bah
Joined: Jul 2006
Posts: 2,199
Wasn't me, I swear.


This thread for sale. Click here! [Linked Image]
Re: Forums are running slow : Shout problems [Re: David Dreezer] #166713
10/21/06 04:43 AM
10/21/06 04:43 AM
Joined: Jun 2006
Posts: 16,931
Portland, OR; USA
Gizmo Offline
UBB.threads Developer
Gizmo  Offline
UBB.threads Developer
Joined: Jun 2006
Posts: 16,931
Portland, OR; USA
Blaime me for everything, nav (Dave) does it, I'm used to it wink...

Then again, I could go posting to a teletubbies BBS with dave's name like someone does to the power rangers one...


I am a Web Development Contractor, I do not work for UBBCentral. I have provided free User to User Support since the beginning of these support forums.
Forums: A Gardeners Forum Scouters World
UBB.threads: UBBWiki, UBB Styles, UBB.Sitemaps
Longtime Supporter & Resident Post-A-Holic
VNC Web Services: Code Modifications, Upgrades, Styling, Coding Services, Disaster Recovery, and more!
Re: Forums are running slow : Shout problems [Re: Gizmo] #170847
12/21/06 09:27 PM
12/21/06 09:27 PM
Joined: Jul 2006
Posts: 2,199
David Dreezer Offline

Pooh-Bah
David Dreezer  Offline

Pooh-Bah
Joined: Jul 2006
Posts: 2,199
freak. tongue


This thread for sale. Click here! [Linked Image]
Re: Forums are running slow : Shout problems [Re: David Dreezer] #170850
12/22/06 01:44 AM
12/22/06 01:44 AM
Joined: Jun 2006
Posts: 16,931
Portland, OR; USA
Gizmo Offline
UBB.threads Developer
Gizmo  Offline
UBB.threads Developer
Joined: Jun 2006
Posts: 16,931
Portland, OR; USA
Originally Posted by David Dreezer
freak. tongue
And I've been let off of my leash...


I am a Web Development Contractor, I do not work for UBBCentral. I have provided free User to User Support since the beginning of these support forums.
Forums: A Gardeners Forum Scouters World
UBB.threads: UBBWiki, UBB Styles, UBB.Sitemaps
Longtime Supporter & Resident Post-A-Holic
VNC Web Services: Code Modifications, Upgrades, Styling, Coding Services, Disaster Recovery, and more!
Re: Forums are running slow : Shout problems [Re: Gizmo] #170885
12/22/06 08:34 PM
12/22/06 08:34 PM
Joined: Jun 2006
Posts: 4,373
Essex, UK
I
Ian Offline
Carpal Tunnel
Ian  Offline
Carpal Tunnel
I
Joined: Jun 2006
Posts: 4,373
Essex, UK
is that wise?

Re: Forums are running slow : Shout problems [Re: Gizmo] #170946
12/23/06 08:04 PM
12/23/06 08:04 PM
Joined: Jun 2006
Posts: 16,931
Portland, OR; USA
Gizmo Offline
UBB.threads Developer
Gizmo  Offline
UBB.threads Developer
Joined: Jun 2006
Posts: 16,931
Portland, OR; USA
No, my leash broke, dave beat me with it, so i bit him and hid in ricks closet...


I am a Web Development Contractor, I do not work for UBBCentral. I have provided free User to User Support since the beginning of these support forums.
Forums: A Gardeners Forum Scouters World
UBB.threads: UBBWiki, UBB Styles, UBB.Sitemaps
Longtime Supporter & Resident Post-A-Holic
VNC Web Services: Code Modifications, Upgrades, Styling, Coding Services, Disaster Recovery, and more!
Re: Forums are running slow : Shout problems [Re: Gizmo] #170997
12/24/06 01:30 AM
12/24/06 01:30 AM
Joined: Jun 2006
Posts: 4,373
Essex, UK
I
Ian Offline
Carpal Tunnel
Ian  Offline
Carpal Tunnel
I
Joined: Jun 2006
Posts: 4,373
Essex, UK
that explains a lot tongue

Re: Forums are running slow : Shout problems [Re: Flyin V] #171041
12/24/06 05:44 PM
12/24/06 05:44 PM
Joined: Aug 2006
Posts: 732
New Mexico
Basil Offline
old hand
Basil  Offline
old hand
Joined: Aug 2006
Posts: 732
New Mexico
I just figured out that teh shout box REALLY slows done the forum. I still have my 6.5 install up (and live) and Threads 7 running on the same server, but only I can access it. When I have the Shout Box on, the site just seems to hang forever when I click from the Portal Page to the Forums page. As soon as I turn off the shout box (hide it), viola, the site runs 10 times faster. What is it about the shout box that causes the pages to load so much slower? (I'm using IE6).

Basil

Re: Forums are running slow : Shout problems [Re: Basil] #171536
12/29/06 09:15 AM
12/29/06 09:15 AM
Joined: Jul 2006
Posts: 4,722
Liverpool : England : UK
Mark S Offline OP
Mark S  Offline OP

Joined: Jul 2006
Posts: 4,722
Liverpool : England : UK
Ive had to switch off the shout box on my forums,
and now on these forum the right coloum. (Shout Box).

It has come to light in another thread that its an IE Ajax
issue, that's causing slow forums, page hangs etc.

I was becomming really fustrated with the amount
of times i would have to close all windows
and lauch a new window be able to post.

My text editor was always on standby when posting,
so i could copy and paste before closing down IE7.

So if you experiencing any of the problems listed
try switching off the shout box and you can make
your own mind up, for me its a massive leap
in performance and enjoyment.

My forums and these forums...


BOOM !! Version v7.6.1.1
People who inspire me Isaac ME Gizmo
Re: Forums are running slow : Shout problems [Re: Mark S] #171549
12/29/06 02:51 PM
12/29/06 02:51 PM
Joined: Aug 2006
Posts: 732
New Mexico
Basil Offline
old hand
Basil  Offline
old hand
Joined: Aug 2006
Posts: 732
New Mexico
I have turned off the SB also and noticed an instant speed increase!

My members are crusty old gearheads, so they won't miss it laugh

Re: Forums are running slow : Shout problems [Re: Basil] #171572
12/29/06 06:34 PM
12/29/06 06:34 PM
Joined: Jun 2006
Posts: 16,931
Portland, OR; USA
Gizmo Offline
UBB.threads Developer
Gizmo  Offline
UBB.threads Developer
Joined: Jun 2006
Posts: 16,931
Portland, OR; USA
I never had it on for my main forums; I have it on with my test forums simply because i've been working on styling and need to make sure the shoutbox looks "ok" heh.


I am a Web Development Contractor, I do not work for UBBCentral. I have provided free User to User Support since the beginning of these support forums.
Forums: A Gardeners Forum Scouters World
UBB.threads: UBBWiki, UBB Styles, UBB.Sitemaps
Longtime Supporter & Resident Post-A-Holic
VNC Web Services: Code Modifications, Upgrades, Styling, Coding Services, Disaster Recovery, and more!
Re: Forums are running slow : Shout problems [Re: Gizmo] #171587
12/29/06 08:02 PM
12/29/06 08:02 PM
Joined: Nov 2006
Posts: 3,390
ntdoc Offline
Carpal Tunnel
ntdoc  Offline
Carpal Tunnel
Joined: Nov 2006
Posts: 3,390
Are all of these UBBT 7.x running on Linux flavors? I'm running on Windows 2003 and don't notice a difference if it's on or off.

Speed seems to remain the same for me, pretty dang snappy.

.

Re: Forums are running slow : Shout problems [Re: ntdoc] #171594
12/29/06 08:50 PM
12/29/06 08:50 PM
Joined: Jul 2006
Posts: 4,722
Liverpool : England : UK
Mark S Offline OP
Mark S  Offline OP

Joined: Jul 2006
Posts: 4,722
Liverpool : England : UK
Linux for me smile

I had to get my own box so i could complete the upgrade
from classic to threads and i was over my shared hosts
database limit.

I say lucky you, as not everyone is effected,
shame as it could be good.

As above its possibly an ajax and IE 7 issue.
Rick said in another thread.


BOOM !! Version v7.6.1.1
People who inspire me Isaac ME Gizmo
Re: Forums are running slow : Shout problems [Re: Mark S] #171622
12/30/06 12:58 AM
12/30/06 12:58 AM
Joined: Jun 2006
Posts: 16,931
Portland, OR; USA
Gizmo Offline
UBB.threads Developer
Gizmo  Offline
UBB.threads Developer
Joined: Jun 2006
Posts: 16,931
Portland, OR; USA
CentOS 4.4 for most of my installs.


I am a Web Development Contractor, I do not work for UBBCentral. I have provided free User to User Support since the beginning of these support forums.
Forums: A Gardeners Forum Scouters World
UBB.threads: UBBWiki, UBB Styles, UBB.Sitemaps
Longtime Supporter & Resident Post-A-Holic
VNC Web Services: Code Modifications, Upgrades, Styling, Coding Services, Disaster Recovery, and more!
Re: Forums are running slow : Shout problems [Re: Gizmo] #171635
12/30/06 01:41 AM
12/30/06 01:41 AM
Joined: Nov 2006
Posts: 3,390
ntdoc Offline
Carpal Tunnel
ntdoc  Offline
Carpal Tunnel
Joined: Nov 2006
Posts: 3,390
Originally Posted by Gizmo
CentOS 4.4 for most of my installs.


Yeah I noticed that when looking for hosting. Centos like came on strong out of nowhere.

Re: Forums are running slow : Shout problems [Re: ntdoc] #171639
12/30/06 01:49 AM
12/30/06 01:49 AM
Joined: Jun 2006
Posts: 16,931
Portland, OR; USA
Gizmo Offline
UBB.threads Developer
Gizmo  Offline
UBB.threads Developer
Joined: Jun 2006
Posts: 16,931
Portland, OR; USA
CentOS is a debranded Red Hat Enterprise; so if it's good enough for RHEL (which one has to pay for) it's good enough for me wink

Re: Forums are running slow : Shout problems [Re: Mark S] #172094
01/02/07 02:05 AM
01/02/07 02:05 AM
Joined: Jan 2007
Posts: 29
N
NapalmDotNet Offline
newbie
NapalmDotNet  Offline
newbie
N
Joined: Jan 2007
Posts: 29
I'm having slowness issues too. It's definitely a server issue.

Code
23:20:15  up 108 days,  8:17,  3 users,  load average: 2.95, 5.01, 7.09


You can see my load average drop drmatically since disabling it. RHEL4 server.

Re: Forums are running slow : Shout problems [Re: NapalmDotNet] #172096
01/02/07 02:46 AM
01/02/07 02:46 AM
Joined: Jun 2006
Posts: 16,931
Portland, OR; USA
Gizmo Offline
UBB.threads Developer
Gizmo  Offline
UBB.threads Developer
Joined: Jun 2006
Posts: 16,931
Portland, OR; USA
You should check your "top" and se what's being hit so hard... also "ps -auxf" should provide some process information...


I am a Web Development Contractor, I do not work for UBBCentral. I have provided free User to User Support since the beginning of these support forums.
Forums: A Gardeners Forum Scouters World
UBB.threads: UBBWiki, UBB Styles, UBB.Sitemaps
Longtime Supporter & Resident Post-A-Holic
VNC Web Services: Code Modifications, Upgrades, Styling, Coding Services, Disaster Recovery, and more!
Re: Forums are running slow : Shout problems [Re: Gizmo] #172099
01/02/07 03:43 AM
01/02/07 03:43 AM
Joined: Nov 2006
Posts: 3,390
ntdoc Offline
Carpal Tunnel
ntdoc  Offline
Carpal Tunnel
Joined: Nov 2006
Posts: 3,390
Odd why a nix box would have this issue and windows box does not.

Is there anything special in the php coding that targets a Linux vs. Windows system to do anything?

Re: Forums are running slow : Shout problems [Re: ntdoc] #172102
01/02/07 05:55 AM
01/02/07 05:55 AM
Joined: Jun 2006
Posts: 16,931
Portland, OR; USA
Gizmo Offline
UBB.threads Developer
Gizmo  Offline
UBB.threads Developer
Joined: Jun 2006
Posts: 16,931
Portland, OR; USA
NT, it could be something as simple as he's been rooted via an insecure script and hasn't yet discovered it; which is actually pretty common... Look at phpbb's long history of security issues that allowed remote inclusion wink


I am a Web Development Contractor, I do not work for UBBCentral. I have provided free User to User Support since the beginning of these support forums.
Forums: A Gardeners Forum Scouters World
UBB.threads: UBBWiki, UBB Styles, UBB.Sitemaps
Longtime Supporter & Resident Post-A-Holic
VNC Web Services: Code Modifications, Upgrades, Styling, Coding Services, Disaster Recovery, and more!
Re: Forums are running slow : Shout problems [Re: Gizmo] #172113
01/02/07 03:28 PM
01/02/07 03:28 PM
Joined: Nov 2006
Posts: 3,390
ntdoc Offline
Carpal Tunnel
ntdoc  Offline
Carpal Tunnel
Joined: Nov 2006
Posts: 3,390
suppose so, but that would sure suck as it would then appear that maybe at least 2 or 3 users are in a similar situation. Possible though an odd coincidense.

Re: Forums are running slow : Shout problems [Re: ntdoc] #172169
01/02/07 10:00 PM
01/02/07 10:00 PM
Joined: Jun 2006
Posts: 16,931
Portland, OR; USA
Gizmo Offline
UBB.threads Developer
Gizmo  Offline
UBB.threads Developer
Joined: Jun 2006
Posts: 16,931
Portland, OR; USA
Prior verisons of threads6 had such a glitch, that was repaired, and a lot of users came from threads; so it is possible...

(shameless plug: I do server maintenance as well! lol)


I am a Web Development Contractor, I do not work for UBBCentral. I have provided free User to User Support since the beginning of these support forums.
Forums: A Gardeners Forum Scouters World
UBB.threads: UBBWiki, UBB Styles, UBB.Sitemaps
Longtime Supporter & Resident Post-A-Holic
VNC Web Services: Code Modifications, Upgrades, Styling, Coding Services, Disaster Recovery, and more!
Re: Forums are running slow : Shout problems [Re: Gizmo] #172254
01/04/07 01:12 AM
01/04/07 01:12 AM
Joined: Jan 2007
Posts: 29
N
NapalmDotNet Offline
newbie
NapalmDotNet  Offline
newbie
N
Joined: Jan 2007
Posts: 29
Top and ps just simply shows httpd, it doesn't show the page being accessed. If I access the /server-status page for the server, it simply shows ubbthreads.php.

I understand that old 6.5.x versions had an exploit available. I don't believe I am affected by this. I can't find any cause for it. No extraneous user accounts, all ports can be accounted for via netstat, no hidden files or processes that I can find.

Here's my current load without shoutbox:

Code
22:57:55  up 110 days,  7:54,  3 users,  load average: 1.40, 1.72, 1.85


I just turned on the shoutbox and here's the load:

Code
23:04:42  up 110 days,  8:01,  3 users,  load average: 3.02, 2.41, 2.08


Code
23:08:23  up 110 days,  8:05,  3 users,  load average: 3.15, 2.68, 2.25


What I also don't get is that CPU, memory, and IO usage seem low enough that the load reporting shouldn't be this high. It's not touching swap.

Code
88 processes: 87 sleeping, 1 running, 0 zombie, 0 stopped
CPU states:  cpu    user    nice  system    irq  softirq  iowait    idle
           total   45.8%    0.0%    4.1%   0.3%     0.4%    0.0%   49.1%
           cpu00   44.7%    0.0%    3.1%   0.0%     0.1%    0.0%   51.8%
           cpu01   46.9%    0.0%    5.1%   0.7%     0.7%    0.0%   46.3%
Mem:  1538872k av, 1380464k used,  158408k free,       0k shrd,  121344k buff
                    771500k actv,  166136k in_d,   24252k in_c
Swap: 1156660k av,       0k used, 1156660k free                  812496k cached


I have 230 people online viewing the forums right now. Pretty normal traffic with about a high of 300-325 maybe during the day.

I think there's too much of a coincidence.

Re: Forums are running slow : Shout problems [Re: NapalmDotNet] #172263
01/04/07 02:39 AM
01/04/07 02:39 AM
Joined: Nov 2006
Posts: 3,390
ntdoc Offline
Carpal Tunnel
ntdoc  Offline
Carpal Tunnel
Joined: Nov 2006
Posts: 3,390
What if you enable/disable another island do you get similar results?

I have not looked at the code but odd for it to be so high unless people are actively using it, but just being on without use doesn't seem to make a lot of sense why it would increase load.

.



Page 1 of 2 1 2

Shout Box
Today's Birthdays
No Birthdays
Recent Topics
Control Panel / Transactions Username
by Morgan. 06/20/18 05:38 AM
Custom Insert won't save
by Baldeagle. 06/18/18 07:44 PM
New Image capabilities ver 7.6.1
by Abbott. 06/14/18 02:28 PM
Thread deleted?
by Lisanne. 06/05/18 11:13 AM
random 500 server errors on post
by Bad Frog. 05/31/18 09:34 AM
Forum Statistics
Forums36
Topics35,122
Posts191,329
Members12,085
Most Online978
Jun 24th, 2007
Random Image
Powered by UBB.threads™ PHP Forum Software 7.6.2
(Preview build 20180524)