Site Links
Home
Features
Documentation
Pricing & Order
Members Area
Support Options
UBBDev.com
UBBWiki.com
Who's Online Now
6 registered members (Ruben, peter gariepy, Gizmo, Basil, jbergmann, Geoff), 54 guests, and 394 spiders.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Member Spotlight
Gizmo
Gizmo
Portland, OR; USA
Posts: 16,830
Joined: June 2006
Show All Member Profiles 
Top Posters(30 Days)
isaac 53
Gizmo 40
Geoff 32
Morgan 30
ECNet 17
Ruben 12
Mark S 11
JAISP 10
Bert 8
Latest Photos
Chinese Buddhist temple.
My buddha beads.
Rendered Walls
Multi-Screen wallpaper
Stockholm Metro
Previous Thread
Next Thread
Print Thread
Broken Forum #182784
04/17/07 08:22 PM
04/17/07 08:22 PM
Joined: Dec 2003
Posts: 2,046
Texas
AllenAyres Offline OP
Pooh-Bah
AllenAyres  Offline OP
Pooh-Bah
Joined: Dec 2003
Posts: 2,046
Texas
My VPS was recreated today (moved to FC5 with php5 and mysql5) and now I'm having issues with the forum - each post is written with id of '0' and then the forum can't find it. I can go in and manually change the post id to the correct number and it seems to be fine, but new topics and replies are writing post id's as '0' - any idea what gives?

I'd think a corrupted forum file would corrupt the posts table, not just write the post id to '0'. I'd also think a corrupted posts table wouldn't work if I edited the topic (works fine).

Is there a setting somewhere that says what the last post id is? Maybe that's the setting that's corrupt...


- Allen
- ThreadsDev | PraiseCafe
Express Hosting
Express Hosting "We are the official hosting company of UBB.threads. Ask us about our free migration services to migrate your UBB.threads installation."
Re: Broken Forum [Re: AllenAyres] #182785
04/17/07 08:25 PM
04/17/07 08:25 PM
Joined: Dec 2003
Posts: 2,046
Texas
AllenAyres Offline OP
Pooh-Bah
AllenAyres  Offline OP
Pooh-Bah
Joined: Dec 2003
Posts: 2,046
Texas
I'm getting this as the error with addpost.inc.php

- Duplicate entry '0' for key 1


- Allen
- ThreadsDev | PraiseCafe
Re: Broken Forum [Re: AllenAyres] #182786
04/17/07 09:19 PM
04/17/07 09:19 PM
Joined: Dec 2003
Posts: 2,046
Texas
AllenAyres Offline OP
Pooh-Bah
AllenAyres  Offline OP
Pooh-Bah
Joined: Dec 2003
Posts: 2,046
Texas
Looks like it affects pm's as well.

Are my indexes screwed? I've repaired all the tables more than once from phpmyadmin.


- Allen
- ThreadsDev | PraiseCafe
Re: Broken Forum [Re: AllenAyres] #182787
04/17/07 11:01 PM
04/17/07 11:01 PM
Joined: Jun 2006
Posts: 10,177
Aberdeen, WA
R
Rick Offline
Former Developer
Rick  Offline
Former Developer
R
Joined: Jun 2006
Posts: 10,177
Aberdeen, WA
It sounds like the auto_increment field is messed up. That field is supposed to automatically be populated with the next available number, always getting bigger, since it keeps trying to put it in as zero it sounds like that's the problem. I'm not sure how that can be fixed, but I'll see if I can find any info.

Re: Broken Forum [Re: Rick] #182788
04/17/07 11:47 PM
04/17/07 11:47 PM
Joined: Dec 2003
Posts: 2,046
Texas
AllenAyres Offline OP
Pooh-Bah
AllenAyres  Offline OP
Pooh-Bah
Joined: Dec 2003
Posts: 2,046
Texas
thank you Rick - I can give you access if you need to check it out.

Where would I check the auto_increment field setting? I don't see it in relation to the POST_ID column.


- Allen
- ThreadsDev | PraiseCafe
Re: Broken Forum [Re: AllenAyres] #182789
04/18/07 12:08 AM
04/18/07 12:08 AM
Joined: Dec 2003
Posts: 2,046
Texas
AllenAyres Offline OP
Pooh-Bah
AllenAyres  Offline OP
Pooh-Bah
Joined: Dec 2003
Posts: 2,046
Texas
ugh, every table looks like it should be auto_increment in the id column's extra field (naturally), except that it's now gone. I have to go back and fix every table now. Any shortcut command? smile


- Allen
- ThreadsDev | PraiseCafe
Re: Broken Forum [Re: AllenAyres] #182791
04/18/07 12:22 AM
04/18/07 12:22 AM
Joined: Dec 2003
Posts: 2,046
Texas
AllenAyres Offline OP
Pooh-Bah
AllenAyres  Offline OP
Pooh-Bah
Joined: Dec 2003
Posts: 2,046
Texas
well, maybe not every table, but 22 of 55 :smash:


- Allen
- ThreadsDev | PraiseCafe
Re: Broken Forum [Re: AllenAyres] #182792
04/18/07 12:49 AM
04/18/07 12:49 AM
Joined: Jun 2006
Posts: 16,830
Portland, OR; USA
Gizmo Online tapedshut
UBB.threads Developer
Gizmo  Online Tapedshut
UBB.threads Developer
Joined: Jun 2006
Posts: 16,830
Portland, OR; USA
Wow, thats quite a dandy issue allen lol


I am a Web Development Contractor, I do not work for UBBCentral. I have provided free User to User Support since the beginning of these support forums.
Forums: A Gardeners Forum Scouters World
UBB.threads: UBBWiki, UBB Styles, UBB.Sitemaps
Longtime Supporter & Resident Post-A-Holic
VNC Web Services: Code Modifications, Upgrades, Styling, Coding Services, Disaster Recovery, and more!
Re: Broken Forum [Re: Gizmo] #182795
04/18/07 01:20 AM
04/18/07 01:20 AM
Joined: Dec 2003
Posts: 2,046
Texas
AllenAyres Offline OP
Pooh-Bah
AllenAyres  Offline OP
Pooh-Bah
Joined: Dec 2003
Posts: 2,046
Texas
yes, it is for the threads forum, now I have to figure out the photopost tables :smash:


- Allen
- ThreadsDev | PraiseCafe
Re: Broken Forum [Re: AllenAyres] #182796
04/18/07 03:02 AM
04/18/07 03:02 AM
Joined: Jun 2006
Posts: 16,830
Portland, OR; USA
Gizmo Online tapedshut
UBB.threads Developer
Gizmo  Online Tapedshut
UBB.threads Developer
Joined: Jun 2006
Posts: 16,830
Portland, OR; USA
I'm rather curious what the hell happened lol... I don't see how the FC upgrade would have affected the MySQL schema...


I am a Web Development Contractor, I do not work for UBBCentral. I have provided free User to User Support since the beginning of these support forums.
Forums: A Gardeners Forum Scouters World
UBB.threads: UBBWiki, UBB Styles, UBB.Sitemaps
Longtime Supporter & Resident Post-A-Holic
VNC Web Services: Code Modifications, Upgrades, Styling, Coding Services, Disaster Recovery, and more!
Re: Broken Forum [Re: Gizmo] #182815
04/18/07 09:29 AM
04/18/07 09:29 AM
Joined: Dec 2003
Posts: 2,046
Texas
AllenAyres Offline OP
Pooh-Bah
AllenAyres  Offline OP
Pooh-Bah
Joined: Dec 2003
Posts: 2,046
Texas
Tell me about it - there's 21 databases on that vps I have to go through and see what's broke. Most of them I'm going to drop the tables and re-create.


- Allen
- ThreadsDev | PraiseCafe
Re: Broken Forum [Re: Gizmo] #182816
04/18/07 09:30 AM
04/18/07 09:30 AM
Joined: Jun 2006
Posts: 10,177
Aberdeen, WA
R
Rick Offline
Former Developer
Rick  Offline
Former Developer
R
Joined: Jun 2006
Posts: 10,177
Aberdeen, WA
The first thing you can try is to reset the auto_increment field to what it should be. First, you'd need to find the max id for the table. For example, the posts table.

select MAX(POST_ID) from ubbt_POSTS

That will come back with some number, say 12345. Add one to that number and use it in the following query:

ALTER TABLE ubbt_POSTS AUTO_INCREMENT=123456;

If that doesn't fix it then it might require altering the row to drop the auto_increment field and then readding it.

ALTER TABLE ubbt_POSTS CHANGE POST_ID POST_ID int(11) unsigned primary key

then:

ALTER TABLE ubbt_POSTS CHANGE POST_ID POST_ID int(11) unsigned auto_increment primary key



Even though the tables are already messed up, I'd recommend doing a backup before doing anything, just in case something happens and it makes it worse.

Re: Broken Forum [Re: Rick] #182819
04/18/07 09:58 AM
04/18/07 09:58 AM
Joined: Dec 2003
Posts: 2,046
Texas
AllenAyres Offline OP
Pooh-Bah
AllenAyres  Offline OP
Pooh-Bah
Joined: Dec 2003
Posts: 2,046
Texas
Thank you, that's what I did 44 times last night - actually with the first one I edited the column manually with phpmyadmin then just copied the resulting mysql command into ultraedit ( tongue ) to save for the second forum smile I started to write an altertable script for practice, but at 1am I decided I don't need to practice that much eek

I have to sort out photopost on those 2 sites then basically drop the other databases on the other sites and re-install.

I don't think we'll be re-creating the vps any time soon again wink


- Allen
- ThreadsDev | PraiseCafe
Re: Broken Forum [Re: AllenAyres] #182836
04/18/07 05:56 PM
04/18/07 05:56 PM
Joined: Jun 2006
Posts: 16,830
Portland, OR; USA
Gizmo Online tapedshut
UBB.threads Developer
Gizmo  Online Tapedshut
UBB.threads Developer
Joined: Jun 2006
Posts: 16,830
Portland, OR; USA
"backup before upgrading" comes to mind all too clearly lol...


I am a Web Development Contractor, I do not work for UBBCentral. I have provided free User to User Support since the beginning of these support forums.
Forums: A Gardeners Forum Scouters World
UBB.threads: UBBWiki, UBB Styles, UBB.Sitemaps
Longtime Supporter & Resident Post-A-Holic
VNC Web Services: Code Modifications, Upgrades, Styling, Coding Services, Disaster Recovery, and more!

Shout Box
Today's Birthdays
No Birthdays
Recent Topics
Active Links - reduce the length?
by peter gariepy. 01/22/18 12:53 AM
Upgrading from 7.6.0 to 7.6.1
by Baldeagle. 01/20/18 01:07 PM
Odd behavior with marking forums as read
by Baldeagle. 01/20/18 12:51 PM
Subscription Pending Auto Update to Active
by Geoff. 01/18/18 09:04 AM
7.6.1.1 Custom Tag Editor (YouTube)
by Mark S. 01/15/18 02:58 PM
Forum Statistics
Forums36
Topics35,050
Posts190,785
Members12,051
Most Online978
Jun 24th, 2007
Random Image
Powered by UBB.threads™ PHP Forum Software 7.6.1.1