Site Links
Home
Features
Documentation
Pricing & Order
Members Area
Support Options
UBBDev.com
UBBWiki.com
Who's Online Now
1 registered members (mmkk), 74 guests, and 391 spiders.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Member Spotlight
Gizmo
Gizmo
Portland, OR; USA
Posts: 16,788
Joined: June 2006
Show All Member Profiles 
Top Posters(30 Days)
Gizmo 18
M4TT 12
FREAK 11
Ruben 8
isaac 4
mmkk 4
Latest Photos
Chinese Buddhist temple.
My buddha beads.
Rendered Walls
Multi-Screen wallpaper
Stockholm Metro
Previous Thread
Next Thread
Print Thread
Classic Importer: Member Directory Problem #228351
08/15/09 07:45 PM
08/15/09 07:45 PM
Joined: Apr 2004
Posts: 211
Phoenix, AZ
D
DennyP Offline OP
enthusiast
DennyP  Offline OP
enthusiast
D
Joined: Apr 2004
Posts: 211
Phoenix, AZ
I've found some similar topics to this problem, but nothing in them addresses or solves my problem.

I'm converting from a 6.7.3. classic system (I know ... it's about time). The install went fine. I'm running the classic importer. I keep getting the following error:
Checking... You entered the wrong path to the members directory
I copy/pasted the member directory exactly from my Classic control panel as /var/www/vhosts/dennyp.com/Members.
In some other topics I've seen references to a memberlist.cgi file in that directory. I have a memberslist.cgi file in that directory.
Safe_mode is off.

DOCUMENT_ROOT /var/www/vhosts/dennyp.com/httpdocs - but I have my Members directory above the httpdocs directory.

The Classic board is running fine.

Running PHP Version 5.1.6.

Suggestions? Thanks.

Last edited by DennyP; 08/15/09 08:23 PM.

DennyP - www.dennyp.com
DennyP Travel
Express Hosting
Express Hosting "We are the official hosting company of UBB.threads. Ask us about our free migration services to migrate your UBB.threads installation."
Re: Classic Importer: Member Directory Problem [Re: DennyP] #228352
08/15/09 08:45 PM
08/15/09 08:45 PM
Joined: Jun 2006
Posts: 10,177
Aberdeen, WA
R
Rick Offline
Former Developer
Rick  Offline
Former Developer
R
Joined: Jun 2006
Posts: 10,177
Aberdeen, WA
Hmm, it sounds like everything should be working properly. It might be just easiest if you can open up a basic support ticket with ftp info so I can take a closer look.

Re: Classic Importer: Member Directory Problem [Re: DennyP] #228353
08/15/09 08:47 PM
08/15/09 08:47 PM
Joined: Apr 2004
Posts: 211
Phoenix, AZ
D
DennyP Offline OP
enthusiast
DennyP  Offline OP
enthusiast
D
Joined: Apr 2004
Posts: 211
Phoenix, AZ
I commented out all the ckthis function calls in the classic_import.php file (I first tried commenting out only the Member check, but then I got errors on all the other file tests). I then ran the classic_import.php program. It ran through all the import functions. It did it pretty fast. I did see some errors, but they went by too fast. I have 20,000 members, about 25 forums, and over 100,000 total messages. There was no way it could have converted all of it. When I looked at the message board, nothing was converted.

Is there a log file kept of the importer messages that might contain some help?

I checked the SQL files and the banned_email and banned_hosts tables were properly populate, but the other tables have either none (like the Forum table) or just a few records.

Last edited by DennyP; 08/15/09 09:24 PM.

DennyP - www.dennyp.com
DennyP Travel
Re: Classic Importer: Member Directory Problem [Re: Rick] #228354
08/15/09 09:36 PM
08/15/09 09:36 PM
Joined: Apr 2004
Posts: 211
Phoenix, AZ
D
DennyP Offline OP
enthusiast
DennyP  Offline OP
enthusiast
D
Joined: Apr 2004
Posts: 211
Phoenix, AZ
Originally Posted by Rick
Hmm, it sounds like everything should be working properly. It might be just easiest if you can open up a basic support ticket with ftp info so I can take a closer look.
Done as requested!


DennyP - www.dennyp.com
DennyP Travel
Re: Classic Importer: Member Directory Problem [Re: DennyP] #228355
08/15/09 10:51 PM
08/15/09 10:51 PM
Joined: Apr 2004
Posts: 211
Phoenix, AZ
D
DennyP Offline OP
enthusiast
DennyP  Offline OP
enthusiast
D
Joined: Apr 2004
Posts: 211
Phoenix, AZ
Originally Posted by DennyP

Is there a log file kept of the importer messages that might contain some help?


DennyP - www.dennyp.com
DennyP Travel
Re: Classic Importer: Member Directory Problem [Re: DennyP] #228356
08/16/09 01:12 AM
08/16/09 01:12 AM
Joined: Apr 2004
Posts: 211
Phoenix, AZ
D
DennyP Offline OP
enthusiast
DennyP  Offline OP
enthusiast
D
Joined: Apr 2004
Posts: 211
Phoenix, AZ
I think I found a clue by playing around with the import script.

It seems that the 'file_exists' function works ok if the file being checked is in a directory below my httpdocs directory like:
Quote:
/var/www/vhosts/dennyp.com/httpdocs/ubb
But it isn't working for files above the httpdocs directory for files in directories like
Quote:
/var/www/vhosts/dennyp.com/cgi-bin/ubbcgi


I wrote this test script
Quote:

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">

<head>
<meta content="text/html; charset=utf-8" http-equiv="Content-Type" />
<title>Untitled 1</title>
</head>

<body>
<?php
$x="/var/www/vhosts/dennyp.com/cgi-bin/ubbcgi/vars_misc.cgi";
$y="/var/www/vhosts/dennyp.com/httpdocs/ubb/on.gif";
echo $x;
?>.<br/><?
if (file_exists ($x)){
echo "It's there";
}
else {
echo "Not there";
}
?>.<br/><?
echo $x;
?>.<br/><?
if (file_exists ($y)){
echo "It's there";
}
else {
echo "Not there";
}
?>
</body>

</html>


It returned
Quote:
/var/www/vhosts/dennyp.com/cgi-bin/ubbcgi/vars_misc.cgi.
Not there.
/var/www/vhosts/dennyp.com/cgi-bin/ubbcgi/vars_misc.cgi.
It's there


But both files are there.

Last edited by DennyP; 08/16/09 02:02 AM.

DennyP - www.dennyp.com
DennyP Travel
Re: Classic Importer: Member Directory Problem [Re: DennyP] #228357
08/16/09 09:58 AM
08/16/09 09:58 AM
Joined: Jun 2006
Posts: 10,177
Aberdeen, WA
R
Rick Offline
Former Developer
Rick  Offline
Former Developer
R
Joined: Jun 2006
Posts: 10,177
Aberdeen, WA
Ok, well looks like you've debugged this quite a bit, so we'll just continue here for anyone else that might be following along.

Since it appears PHP can't read above your httpdocs directory and safe_mode is off then more than likely it's an open_basedir restriction.

If you want your classic board to remain operational, what I'd do is just copy your members directory to within your httpdocs directory.

Re: Classic Importer: Member Directory Problem [Re: Rick] #228358
08/16/09 12:06 PM
08/16/09 12:06 PM
Joined: Apr 2004
Posts: 211
Phoenix, AZ
D
DennyP Offline OP
enthusiast
DennyP  Offline OP
enthusiast
D
Joined: Apr 2004
Posts: 211
Phoenix, AZ
What about the data in /var/www/vhosts/dennyp.com/cgi-bin/ubbcgi which is also above the httpdocs directory?

Also the forums which are in /var/www/vhosts/dennyp.com/httpdocs/ubb below httpdocs didn't get copied.

My current setting for open_basedir is.

open_basedir /var/www/vhosts/dennyp.com/httpdocs:/tmp

Could I just add a vhost.comf file in the conf director for my domain that has the following and restart Apache?:

<Directory /var/www/vhosts/dennyp.com/httpdocs>
php_admin_value open_basedir /var/www/vhosts/dennyp.com
</Directory>

Last edited by DennyP; 08/16/09 12:30 PM.

DennyP - www.dennyp.com
DennyP Travel
Re: Classic Importer: Member Directory Problem [Re: DennyP] #228359
08/16/09 12:54 PM
08/16/09 12:54 PM
Joined: Apr 2004
Posts: 211
Phoenix, AZ
D
DennyP Offline OP
enthusiast
DennyP  Offline OP
enthusiast
D
Joined: Apr 2004
Posts: 211
Phoenix, AZ
Also ... with the above issue, how come my Classic board is running ok on this same server with some directories above httpdocs?


DennyP - www.dennyp.com
DennyP Travel
Re: Classic Importer: Member Directory Problem [Re: DennyP] #228360
08/16/09 01:59 PM
08/16/09 01:59 PM
Joined: Dec 2003
Posts: 5,827
Lutz,FL
Ruben Offline

Ruben  Offline


Joined: Dec 2003
Posts: 5,827
Lutz,FL
My 2 cents you are over evaluating the issue.
Threads has a completely different structure than Classic.
PHP versus cgi.
MYSQL versus a flat file system.
Once you finish upgrading you will not deal with cgi anymore not above and or below the root locations.
You will have php scripts and all the data will be stored in MYSQL.
Probably the reason the import script did not work was because of your reported problem of the members folder above the root was not accessible so the script died trying to import posts because the poster list is in the Members directory.

Don't forget the importer is a php script not a cgi script.

I had a similar problem when I upgraded to threads. I had the member files above the root and I was on a windows host.
It sounds like you are on a dedicated or vps server and you have more control over your server than I had. But the most simplistic resolution for me was to move the members directory below the root set file/folder permissions update the control panel. Then run the importer for threads.

I don't understand what other directory's for Classic other than the Member files would have been above the root in your case. But I never had a need to do so either.

All you have for paths in the control panel is cgi files, Non cgi files,Variables files and Member files.
The directories can be named what ever you want but the setting paths remain as I stated above

So what other path setting are you talking about that is above the root other than member files?



Blue Man Group


There is no such thing as stupid questions. Just stupid answers
Re: Classic Importer: Member Directory Problem [Re: Ruben] #228362
08/16/09 04:27 PM
08/16/09 04:27 PM
Joined: Apr 2004
Posts: 211
Phoenix, AZ
D
DennyP Offline OP
enthusiast
DennyP  Offline OP
enthusiast
D
Joined: Apr 2004
Posts: 211
Phoenix, AZ
Originally Posted by Ruben

So what other path setting are you talking about that is above the root other than member files?

cgi-bin is above the root

also the non-cgi is below the root but wasn't imported - moving the members file did not change that


DennyP - www.dennyp.com
DennyP Travel
Re: Classic Importer: Member Directory Problem [Re: DennyP] #228363
08/16/09 06:04 PM
08/16/09 06:04 PM
Joined: Jun 2006
Posts: 16,788
Portland, OR; USA
Gizmo Offline
UBB.threads Developer
Gizmo  Offline
UBB.threads Developer
Joined: Jun 2006
Posts: 16,788
Portland, OR; USA
Originally Posted by DennyP
Also ... with the above issue, how come my Classic board is running ok on this same server with some directories above httpdocs?
Because the alias for your cgi-bin directive in apache is set to read the cgibin directory; whereas the other is protected by openbasedir


I am a Web Development Contractor, I do not work for UBBCentral. I have provided free User to User Support since the beginning of these support forums.
Forums: A Gardeners Forum Scouters World
UBB.threads: UBBWiki, UBB Styles, UBB.Sitemaps
Longtime Supporter & Resident Post-A-Holic
VNC Web Services: Code Modifications, Upgrades, Styling, Coding Services, Disaster Recovery, and more!
Re: Classic Importer: Member Directory Problem [Re: Gizmo] #228365
08/16/09 06:44 PM
08/16/09 06:44 PM
Joined: Apr 2004
Posts: 211
Phoenix, AZ
D
DennyP Offline OP
enthusiast
DennyP  Offline OP
enthusiast
D
Joined: Apr 2004
Posts: 211
Phoenix, AZ
I created the vhost.conf file with (I'll remove it once I'm converted) ...

<Directory /var/www/vhosts/dennyp.com/httpdocs>
php_admin_value open_basedir none
</Directory>

And the import is proceeding ... it's been running quite a while as I expected it would take a while with all the postings and forums that I have.

I will report back (for posterity for others who may search on this) on it's completion status.

Last edited by DennyP; 08/16/09 07:04 PM.

DennyP - www.dennyp.com
DennyP Travel
Re: Classic Importer: Member Directory Problem [Re: DennyP] #228403
08/17/09 02:45 PM
08/17/09 02:45 PM
Joined: Apr 2004
Posts: 211
Phoenix, AZ
D
DennyP Offline OP
enthusiast
DennyP  Offline OP
enthusiast
D
Joined: Apr 2004
Posts: 211
Phoenix, AZ
It finally worked and I'm testing the UBB.threads board now.


DennyP - www.dennyp.com
DennyP Travel
Re: Classic Importer: Member Directory Problem [Re: DennyP] #228405
08/17/09 03:07 PM
08/17/09 03:07 PM
Joined: Dec 2003
Posts: 5,827
Lutz,FL
Ruben Offline

Ruben  Offline


Joined: Dec 2003
Posts: 5,827
Lutz,FL
Your probably good to go since you disabled basedir . So hopefully you did not have any other errors during the upgrade.


Blue Man Group


There is no such thing as stupid questions. Just stupid answers
Re: Classic Importer: Member Directory Problem [Re: Ruben] #228451
08/19/09 11:47 AM
08/19/09 11:47 AM
Joined: Apr 2004
Posts: 211
Phoenix, AZ
D
DennyP Offline OP
enthusiast
DennyP  Offline OP
enthusiast
D
Joined: Apr 2004
Posts: 211
Phoenix, AZ
Once I disabled basedir it went smoothly. Thanks.


DennyP - www.dennyp.com
DennyP Travel

Shout Box
Today's Birthdays
No Birthdays
Recent Topics
Users Unable to Upload Avatar [Not a Bug]
by M4TT. 12/13/17 08:51 AM
Shout Box Sound Effect
by M4TT. 11/29/17 08:28 PM
Ad island
by TGCsanderson. 11/25/17 06:41 PM
Taking to long to connect to DB
by AstroCat. 11/24/17 12:34 PM
Forum Statistics
Forums36
Topics35,015
Posts190,544
Members12,045
Most Online978
Jun 24th, 2007
Random Image
Powered by UBB.threads™ PHP Forum Software 7.6.1
(Snapshot build 20171106)