Site Links
Home
Features
Documentation
Pricing & Order
Members Area
Support Options
UBBDev.com
UBBWiki.com
Who's Online Now
1 registered members (Yarpâ„¢), 66 guests, and 191 spiders.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Member Spotlight
Posts: 23
Joined: December 2012
Show All Member Profiles 
Top Posters(30 Days)
Gizmo 15
isaac 9
SteveS 9
Ruben 6
Morgan 5
jorb 4
Jake 1
Latest Photos
Test
Testing to drag photos
Comfortable Cats
Test
BSA photos
Previous Thread
Next Thread
Print Thread
Whitelines in xml generated files #256511
02/17/15 09:48 AM
02/17/15 09:48 AM
Marcel  Offline OP
stranger
Joined: Jul 2006
Posts: 7
After the upgrade from 7.5.8 to 7.5.9 we have noticed that the Multi forum RSS xml files (i.e global_rssxx.xml)
are generated in a different way.
7.5.8 version: First line: <?xml version="1.0" encoding="ISO-8859-1" ?>

7.5.9 version: First line is an empty line!
Second line: <?xml version="1.0" encoding="utf-8" ?>

Because of the first EMPTY line our rss feeds for the new topics an post don't show up any more (see www.aquaforum.nl)
When we delete the first empty line bij hand from the generated _rss.xml files, the new topics an post suddenly shows up, but of course after UBB generates the new xml files again, the same problem persists.

Is there a workaround for this "bug"??

Express Hosting
Express Hosting "We are the official hosting company of UBB.threads. Ask us about our free migration services to migrate your UBB.threads installation."
Re: Whitelines in xml generated files [Re: Marcel] #256512
02/17/15 10:26 AM
02/17/15 10:26 AM
Gizmo  Offline
UBB.threads Developer
Joined: Jun 2006
Posts: 17,009
Portland, OR; USA
The template cleanup (if you look at them, they've all changed) resulted in the extra line added to your templates/default/rss_xml.tpl (oddly, we both discovered and fixed this last night when working on CP changes); simply remove the line above the xml version and clear your cache from the CP.


I am a Web Development Contractor, I do not work for UBBCentral. I have provided free User to User Support since the beginning of these support forums.
Need to Upgrade?
Forums: A Gardeners Forum Scouters World
UBB.threads: UBBWiki, UBB Styles, UBB.Sitemaps
Longtime Supporter & Resident Post-A-Holic
VNC Web Services: Code Modifications, Upgrades, Styling, Coding Services, Disaster Recovery, and more!
Re: Whitelines in xml generated files [Re: Gizmo] #256513
02/17/15 10:37 AM
02/17/15 10:37 AM
Marcel  Offline OP
stranger
Joined: Jul 2006
Posts: 7
Thx Gizmo! Problem solved! Happy me....and 21.000 active members...:-))

Re: Whitelines in xml generated files [Re: Marcel] #256514
02/17/15 11:18 AM
02/17/15 11:18 AM
Gizmo  Offline
UBB.threads Developer
Joined: Jun 2006
Posts: 17,009
Portland, OR; USA
This issue is fixed in the stock version for an upcoming build (along with quite a bit more having been done).

Though, I do find it kind of funny that an additional empty line in a feed can break like 90% of feed readers out there, you would think that they'd build in some kind of filter to ensure something like that wouldn't really be an issue.


I am a Web Development Contractor, I do not work for UBBCentral. I have provided free User to User Support since the beginning of these support forums.
Need to Upgrade?
Forums: A Gardeners Forum Scouters World
UBB.threads: UBBWiki, UBB Styles, UBB.Sitemaps
Longtime Supporter & Resident Post-A-Holic
VNC Web Services: Code Modifications, Upgrades, Styling, Coding Services, Disaster Recovery, and more!
Re: Whitelines in xml generated files [Re: Marcel] #256515
02/17/15 05:39 PM
02/17/15 05:39 PM
isaac  Offline
UBB.threads Developer
Joined: Apr 2004
Posts: 1,235
California
For anyone else reading this thread, the fix is simple and involves removing only a single blank line. Line 6.

In templates/default/myfeeds.tpl
Find at the very top:
Code
*}

{if $show}


Replace with:
Code
*}
{if $show}



In templates/default/rss_xml.tpl
Find at the very top:
Code
*}

<?xml version="1.0" encoding="utf-8" ?>


Replace with:
Code
*}
<?xml version="1.0" encoding="utf-8" ?>


To any site owners who use the inbuilt RSS features, sorry for the bug I introduced to 7.5.9. I'm glad the fix is simple though. As gizmo mentioned, its been fixed in the upcoming UBB.threads release. I spent a few hours last night researching why this happens, and all I was ever able to find was, "it just does." lol


isaac @ id242.com // my forum @ CelicaHobby.com
a current developer of UBB.threads php forum software // 7.6.2 Released
Re: Whitelines in xml generated files [Re: isaac] #258960
01/20/17 09:12 PM
01/20/17 09:12 PM
E
ECNet  Offline
enthusiast
Joined: Mar 2007
Posts: 226
grin

Solved my problem!

Bill


Shout Box
Today's Birthdays
No Birthdays
Recent Topics
Private Message, Opt out of conversation
by jorb. 12/04/18 10:11 PM
Disable IP display in Who's Online?
by Baldeagle. 11/29/18 09:05 PM
Permissions problem
by Baldeagle. 11/25/18 09:44 PM
Reddy Kilowatt
by SteveS. 11/20/18 08:30 AM
testar
by Morgan. 11/18/18 02:33 PM
Forum Statistics
Forums36
Topics35,172
Posts191,642
Members12,117
Most Online978
Jun 24th, 2007
Random Image
Powered by UBB.threads™ PHP Forum Software 7.6.2