Previous Thread
Next Thread
Print Thread
Hop To
Joined: Nov 2008
Posts: 28
S
sw55 Offline OP
newbie
OP Offline
newbie
S
Joined: Nov 2008
Posts: 28
Hi,

I renewed my license and installed version 7. I then imported my data from UBB.threads 6.5.5 using the importer from the member download area. I found it very straight forward.

Except for this problem: all of the 'non-English' characters (and some other characters like trademark symbols, some quotation marks etc.), turned into 'gibberish'. For example, my Korean forum title is like this: 歡迎使用 Ÿä»¶ï¼

When I do a mysqldump of my 6.5.5 forum and view the .sql in notepad++ everything looks good. I remember having a similar problem when I went from MySQL 4 to 5 and had to export and import the forum, but I'm not certain what the fix for that problem ended up being. I think I set something to 'latin' in the exported sql file.

Anyone know what's going on and how it can be fixed?

Thanks,
Andrew

Joined: Dec 2003
Posts: 6,278
Likes: 45
Online Yawn
Joined: Dec 2003
Posts: 6,278
Likes: 45
I am by no means a expert on this issue but it probably has to do with the character set used before the upgrade and after.
This impacts the way the data strings are stored in the dbase.
The older versions used character set ISO-8859-?.
The newer versions used character set utf8 .
This was a option seen only when installing the newer versions not upgrading.
When upgrading you needed to do some edits to the script.

Do a search for both terms ISO-8859 and utf8
Another search term would be non-latin characters. This s probably what you recall.

Last edited by Ruben; 04/17/2013 3:43 PM.

Blue Man Group
There is no such thing as stupid questions. Just stupid answers
Joined: Jun 2006
Posts: 16,014
Likes: 58
UBB.threads Developer
Online Tapedshut
UBB.threads Developer
Joined: Jun 2006
Posts: 16,014
Likes: 58
As Ruben said, you'll need to update the charset in the language files (I think it's in Generic) to whatever you where using before; Korean characters aren't a part of the Latin Character Set so it'll end up gibberish.


I am a Web Development Contractor, I do not work for UBBCentral. I have provided free User to User Support since the beginning of these support forums.
Do you need Forum Install or Upgrade Services?
Forums: A Gardeners Forum, Scouters World
UBB.threads: UBBWiki, UBB Styles, UBB.Sitemaps
Longtime Supporter & Resident Post-A-Holic
VNC Web Services: Code Modifications, Upgrades, Styling, Coding Services, Disaster Recovery, and more!
Joined: Dec 2003
Posts: 6,278
Likes: 45
Online Yawn
Joined: Dec 2003
Posts: 6,278
Likes: 45
A quick look shows me it is in the language files.
Languages/English/Generic.php
Key CHARSET
I have iso-8859-1 for version 7.5.6
If you have a backup from your older version you probably will find it is like utf-8

Of course if you have a different language pack installed you will need to edit the field in that folder


Blue Man Group
There is no such thing as stupid questions. Just stupid answers
Joined: Dec 2003
Posts: 6,278
Likes: 45
Online Yawn
Joined: Dec 2003
Posts: 6,278
Likes: 45
Curious thought why did you stop at 7.1 for a upgrade?
Or was this just the first upgrade step?


Blue Man Group
There is no such thing as stupid questions. Just stupid answers
Joined: Nov 2008
Posts: 28
S
sw55 Offline OP
newbie
OP Offline
newbie
S
Joined: Nov 2008
Posts: 28
Hi,

Quote
A quick look shows me it is in the language files.
Languages/English/Generic.php
Key CHARSET
I have iso-8859-1 for version 7.5.6
If you have a backup from your older version you probably will find it is like utf-8

Thanks very much your quick replies - that absolutely worked! My old files were set to utf-8, and setting the new one to utf-8 solved it.

Regarding 7.1. Actually I have 7.5.7.

What I said was "I installed version 7 [period][new sentence] I then imported my data..." smile

Joined: Dec 2003
Posts: 6,278
Likes: 45
Online Yawn
Joined: Dec 2003
Posts: 6,278
Likes: 45
Otay. Good deal.
I guess I guessed correctly! lol


Blue Man Group
There is no such thing as stupid questions. Just stupid answers
Joined: Jun 2006
Posts: 956
Old Hand
Offline
Old Hand
Joined: Jun 2006
Posts: 956
I knew its a old thread but I run in the same problem. Its not only the change of the language string in generic.php. This may help at the frst view but take a closer look to your database tables. I write a longer text about this here: https://www.ubbcentral.com/forums/u...coding-utf-8-and-older-forums#Post261912


my board: http://www.dragonclan-forum.de
my hobby: http://www.biker-reise.de
Ich kann bei Fragen zu UBBthreads in Deutsch weiterhelfen oder es zumindest versuchen

Link Copied to Clipboard
ShoutChat
Comment Guidelines: Do post respectful and insightful comments. Don't flame, hate, spam.
Recent Topics
v7.7.5 Active Topics Display Name Incorrect
by Jake - 11/17/2020 4:46 PM
custom islands in forums tool
by Ruben - 11/17/2020 3:21 PM
Captcha bug maybe?
by Morgan - 11/16/2020 8:34 AM
Facebook thumbnail issue
by DBryce - 11/08/2020 7:43 PM
No hop to menu in the category pages
by Morgan - 11/05/2020 4:19 PM
Who's Online Now
2 members (JAISP, 1 invisible), 43 guests, and 52 robots.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Random Gallery Image
Latest Gallery Images
gallery test
gallery test
by Mors, September 23
Los Angeles
Los Angeles
by isaac, August 6
3D Creations
3D Creations
by JAISP, December 30
Artistic structures
Artistic structures
by isaac, August 29
Powered by UBB.threads™ PHP Forum Software 7.7.5