Previous Thread
Next Thread
Print Thread
Hop To
7.4 Discussion #218186 10/20/2008 2:37 PM
Joined: Oct 2006
Posts: 98
phoebe Offline OP
member
OP Offline
member
Joined: Oct 2006
Posts: 98
Rick..thank you but I'm having trouble. Just took the leap to upgrade from Classic and all went smoothly but my board will not let anyone but a registered user view the forum. All permissions are set properly. I installed 7.4 without a hitch and the classic import ran beautifully....just that Admin is the only one who can access the forum. visitors is set to "1" for "can see forum" and "can read topics". What's up?

I get this error when clickng on a link as an unregistered user:
Code
We encountered a problem. The reason reported was 
Database error only visible to forum administrators

Please click back to return to the previous page. 


Also, so many times I come to this forum and have to refresh a page by closing IE and re-opening it to get the links here to work. Is that a forum bug?

Last edited by phoebe; 10/20/2008 2:42 PM.
Re: 7.4 Discussion [Re: phoebe] #218189 10/20/2008 2:49 PM
Joined: Dec 2003
Posts: 5,998
Ruben Offline
Offline
Joined: Dec 2003
Posts: 5,998
All I can say is when I upgraded to threads from classic that I had to manually go through every setting for permissions. And in all cases it was due to permission settings that were incorrect. You have User settings, Forum settings and group settings that need to be addressed. As far as here goes I think that your problem here may be an issue that the cache files have not updated yet.


Blue Man Group
There is no such thing as stupid questions. Just stupid answers
Re: 7.4 Discussion [Re: Ruben] #218192 10/20/2008 2:53 PM
Joined: Feb 2007
Posts: 1,276
JAISP Offline
Veteran
Offline
Veteran
Joined: Feb 2007
Posts: 1,276
Yes, there are settings for every forum individually in Threads. You will need to go through everyone one at a time.

Re: 7.4 Discussion [Re: JAISP] #218193 10/20/2008 2:56 PM
Joined: Oct 2006
Posts: 98
phoebe Offline OP
member
OP Offline
member
Joined: Oct 2006
Posts: 98
Figured it out....thank you.

Re: 7.4 Discussion [Re: phoebe] #218236 10/20/2008 8:29 PM
Joined: Nov 2006
Posts: 47
MikeBTech Offline
journeyman
Offline
journeyman
Joined: Nov 2006
Posts: 47
Nice upgrade Rick !! It went smooth as silk

Thanks Rick and the rest of the gang !!!


Mike


Mike Wilson
Bowl-Tech Inc.
http://www.bowltech.com
Re: 7.4 Discussion [Re: MikeBTech] #218244 10/21/2008 3:35 AM
Joined: Jun 2007
Posts: 5
jonal Offline
stranger
Offline
stranger
Joined: Jun 2007
Posts: 5
When I get to the step altertable. Nothing happends!

I see the next step-button but it also refers to index.php?step=altertable

The page doesn't load and it's at a stand still. What's up with that?

I'm trying to upgrade from 7.1.1 to 7.4 in a Linux environment.

edit: now with screenshot

edit2: I checked upgrade.php and it seems to halt at the place where it checks the version in the database. But my VERSION-table has no elements.

Ergo the query:

select SCRIPT_VERSION,DB_VERSION,LAST_ALTER_STEP,IS_RUNNIN from ubbt_VERSION

doesn't work...

Any tips on what I can insert into the table?

Attached Files SS-20081021104102.jpg
Last edited by jonal; 10/21/2008 3:50 AM.
Re: 7.4 Discussion [Re: jonal] #218248 10/21/2008 4:07 AM
Joined: Jun 2006
Posts: 9,243
Rick Offline
Former Developer
Offline
Former Developer
Joined: Jun 2006
Posts: 9,243
If you were upgrading from 7.1.1 and no database alterations were done, then you could use the following SQL command:

SQL Query
    insert into ubbt_VERSION
    (SCRIPT_VERSION,DB_VERSION,LAST_ALTER_STEP,IS_RUNNING)
    values
    ('7.1.1','7.1.1',0,0)

Re: 7.4 Discussion [Re: Rick] #218253 10/21/2008 4:24 AM
Joined: Jun 2007
Posts: 5
jonal Offline
stranger
Offline
stranger
Joined: Jun 2007
Posts: 5
That did the trick. As I thought! Thanks Rick!

But I'm having some issues with the posts. The IDs seems to have shifted in some way. I will research and post questions if I have some. Sohuld I post them in this thread or make a new one somewhere else?

Re: 7.4 Discussion [Re: jonal] #218272 10/21/2008 2:44 PM
Joined: Oct 2006
Posts: 98
phoebe Offline OP
member
OP Offline
member
Joined: Oct 2006
Posts: 98
my redirects are not working. I made the url changes in the .cgi and .php file provided for Classic. Thanks for all your hard work but I hope to get it working. We have such a busy crowd that will be using their bookmarks. all links to old post go to a "page can not be foudn" location.

WE have the latest php installed. I have the latest UBBClassic im redirecting from. i chose permanent redirect "301"

Last edited by phoebe; 10/21/2008 2:51 PM.
Re: 7.4 Discussion [Re: phoebe] #218273 10/21/2008 3:00 PM
Joined: Oct 2006
Posts: 98
phoebe Offline OP
member
OP Offline
member
Joined: Oct 2006
Posts: 98
here is the url that it redirects to:

http://www.topkayaker.net/forum/ubb...4/topic/000538/Number/0/site_id/1#import

This part is ok: http://www.topkayaker.net/forum/ubbthreads.php

i reset the 301 to "0" as i saw that in another post.

Re: 7.4 Discussion [Re: phoebe] #218274 10/21/2008 3:33 PM
Joined: Dec 2003
Posts: 5,998
Ruben Offline
Offline
Joined: Dec 2003
Posts: 5,998
Looks to me that it might be a path problem.
What is the original path to the classic site?
What is the new path for Threads?
What did you insert in the URL line on ultimatebb.cgi redirect script?



Blue Man Group
There is no such thing as stupid questions. Just stupid answers
Re: 7.4 Discussion [Re: Ruben] #218275 10/21/2008 3:39 PM
Joined: Oct 2006
Posts: 98
phoebe Offline OP
member
OP Offline
member
Joined: Oct 2006
Posts: 98
original path:

http://www.mysite.com/cgibin/cgi/ultimatebb.cgi

inserted just the new path to threads:

http://www.mysite.com/forum

Re: 7.4 Discussion [Re: phoebe] #218276 10/21/2008 3:45 PM
Joined: Oct 2006
Posts: 98
phoebe Offline OP
member
OP Offline
member
Joined: Oct 2006
Posts: 98
could it be site id as the importer did not indicate a site id:

Code
# site_id only needs to be changed if you've imported multiple forums.  The importer
# will tell you what your site id needs to be changed to
$site_id = 1;

Re: 7.4 Discussion [Re: phoebe] #218278 10/21/2008 4:01 PM
Joined: Dec 2003
Posts: 5,998
Ruben Offline
Offline
Joined: Dec 2003
Posts: 5,998
Your old site should be http://topkayaker.net/cgi-bin/TopYakcgi/ultimatebb.cgi. This is where you replaced the ultimatebb.cgi script with the redirect script?

Your new location in the ultimatebb.cgi script should be
$URL = "http://www.topkayaker.net/forum"
The next setting for me on a windows server with my host I use:
$redirect = 0
Site ID really only comes into play if you have multiple forum installations and should be 1

BTW this posting should really be moved to the proper forum

Last edited by Ruben Rocha; 10/21/2008 4:08 PM.

Blue Man Group
There is no such thing as stupid questions. Just stupid answers
Re: 7.4 Discussion [Re: Ruben] #218279 10/21/2008 4:21 PM
Joined: Oct 2006
Posts: 98
phoebe Offline OP
member
OP Offline
member
Joined: Oct 2006
Posts: 98
thank you but all that checks out...but it doesn't work.

I made sure and re uploaded the files.

do appreciate help with this.

Sorry...don't know how to move this topic.

Last edited by phoebe; 10/21/2008 4:27 PM.
Re: 7.4 Discussion [Re: phoebe] #218280 10/21/2008 4:28 PM
Joined: Oct 2006
Posts: 98
phoebe Offline OP
member
OP Offline
member
Joined: Oct 2006
Posts: 98
BTW all the forums imported beautifully.

really need to fix this.

Last edited by phoebe; 10/21/2008 4:29 PM.
Re: 7.4 Discussion [Re: phoebe] #218282 10/21/2008 4:30 PM
Joined: Dec 2003
Posts: 5,998
Ruben Offline
Offline
Joined: Dec 2003
Posts: 5,998
Then you might need to open a support ticket.


Blue Man Group
There is no such thing as stupid questions. Just stupid answers
Re: 7.4 Discussion [Re: Ruben] #218283 10/21/2008 4:33 PM
Joined: Jun 2006
Posts: 9,243
Rick Offline
Former Developer
Offline
Former Developer
Joined: Jun 2006
Posts: 9,243
I moved a bit too many posts wink

Anyways, Ruben is correct. At this point it's going to be best/easiest if a support ticket is opened with ftp info to the server so we can take a look.

Re: 7.4 Discussion [Re: Rick] #218312 10/22/2008 12:46 PM
Joined: Oct 2006
Posts: 98
phoebe Offline OP
member
OP Offline
member
Joined: Oct 2006
Posts: 98
I can't believe it! laugh I figured it out!!!! grin The url redirect wasn't building a query...so changed this:

Code
# Search engine friendly redirects? Change to 0 to disable
$search_friendly = 0;


BACK IN BUSINESS!!!! grin grin grin grin

Re: 7.4 Discussion [Re: phoebe] #218324 10/22/2008 5:02 PM
Joined: Dec 2003
Posts: 5,998
Ruben Offline
Offline
Joined: Dec 2003
Posts: 5,998
Good for you.
My setting is also "0".
This brings up a question for me since I upgraded from Classic 16 months ago.

Is there a point in time that you really don't need the redirect scripts?
Just thinking of housekeeping issues on my server.


Blue Man Group
There is no such thing as stupid questions. Just stupid answers

Forum Search
ShoutChat Box
Comment Guidelines: Do post respectful and insightful comments. Don't flame, hate, spam.
Recent Topics
Mobile app?
by Baldeagle - 12/06/2019 9:32 PM
How do you change Text Line spacing?
by jorb - 11/23/2019 12:14 AM
What happened to FAQ or Forum Help
by Ruben - 11/20/2019 11:58 AM
Search feature encountering an Error message
by jorb - 11/20/2019 12:06 AM
UBB Dev
by JAISP - 11/03/2019 11:01 AM
Who's Online Now
0 registered members (), 86 guests, and 378 spiders.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Random Gallery Image
Latest Gallery Images
Artistic structures
Artistic structures
by isaac, August 29
Stones
Stones
by isaac, August 19
Amusing Terain Scenics
Amusing Terain Scenics
by isaac, August 19
Sky places
Sky places
by isaac, August 19
Powered by UBB.threads™ PHP Forum Software 7.7.4
(Snapshot build 20191023)