Previous Thread
Next Thread
Print Thread
Hop To
Joined: Sep 2015
Posts: 10
R
Stranger
OP Offline
Stranger
R
Joined: Sep 2015
Posts: 10
Trying to allow for users to upload avatars.

set path as:
/Baalt/images/avatars/upload

press the test button.
Code
Testing '/Baalt/images/avatars/upload'
Directory does not exist!
Test failed. Either the directory was not found or cannot be written to by the web server.

tried chmod everything from the images directory down to 777 and nothing changes.
Tried searching the forums..nothing.

Please advise.

Joined: Dec 2003
Posts: 6,347
Likes: 51
Offline
Joined: Dec 2003
Posts: 6,347
Likes: 51
Okay you probably have a incorrect path.
You have two paths to enter, the http path and the absolute path.
Plus the folder needs to have permissions to write to.

For permissions the folder should have at least 755 in chmod.

Then for paths
Avatar Upload Storage Directory:
you can get a starting point by visiting cp>paths&urls
Look at
Absolute PATH to Main Directory:

If I had to guess your path /Baalt/images/avatars/upload
should probably be like /home/Baalt/images/avatars/upload
for the Avatar Upload Storage Directory

For the http path it would be what you type in your web browser to get to it.

You also need to run the test link when done. it write a txt file to the folder needed to make it work

Also posting the url to your forum can help us help you. If we can access it.

Last edited by Ruben; 10/01/2015 3:48 PM.

Blue Man Group
There is no such thing as stupid questions. Just stupid answers
Joined: Sep 2015
Posts: 10
R
Stranger
OP Offline
Stranger
R
Joined: Sep 2015
Posts: 10
Thank you!
A billion and 1 points for you!

my host used a wonky absolute path, but thank to you iot is now working!

Joined: Dec 2003
Posts: 6,347
Likes: 51
Offline
Joined: Dec 2003
Posts: 6,347
Likes: 51
Glad it worked out
/home is usually a default path but not always
Update your profile with your forum url. then we can visit the site to help the next time.


Blue Man Group
There is no such thing as stupid questions. Just stupid answers
Joined: Sep 2015
Posts: 10
R
Stranger
OP Offline
Stranger
R
Joined: Sep 2015
Posts: 10
My Page

permissions settings work, only problem is, the images are broken?

Last edited by rbrtgrmn; 10/01/2015 5:14 PM.
Joined: Sep 2015
Posts: 10
R
Stranger
OP Offline
Stranger
R
Joined: Sep 2015
Posts: 10
never mind...had to change perms of files WITHIN uploads folder.. :-)


Link Copied to Clipboard
ShoutChat
Comment Guidelines: Do post respectful and insightful comments. Don't flame, hate, spam.
Recent Topics
Gobal announcement replies.
by Ruben - 04/09/2021 1:46 PM
Strange parse error in faq.php
by Baldeagle - 04/06/2021 1:12 AM
Upgrading to 7.7.5: Error:
by BB - 04/02/2021 10:48 AM
Does UBB 7.7.5 support webp images
by Ruben - 03/27/2021 12:00 PM
Does UBB support webp image. For insert image
by Ruben - 03/27/2021 9:49 AM
Who's Online Now
1 members (JAISP), 46 guests, and 84 robots.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Random Gallery Image
Latest Gallery Images
gallery test
gallery test
by Mors, September 23
Los Angeles
Los Angeles
by isaac, August 6
3D Creations
3D Creations
by JAISP, December 30
Artistic structures
Artistic structures
by isaac, August 29
Powered by UBB.threads™ PHP Forum Software 7.7.5