Site Links
Home
Features
Documentation
Pricing & Order
Members Area
Support Options
UBBDev.com
UBBWiki.com
Who's Online Now
0 registered members (), 63 guests, and 388 spiders.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Member Spotlight
Morgan
Morgan
Sweden
Posts: 518
Joined: June 2006
Show All Member Profiles 
Top Posters(30 Days)
Gizmo 17
M4TT 12
FREAK 8
Ruben 8
mmkk 4
isaac 4
Latest Photos
Chinese Buddhist temple.
My buddha beads.
Rendered Walls
Multi-Screen wallpaper
Stockholm Metro
Previous Thread
Next Thread
Print Thread
Weird Issue #260661
11/16/17 11:52 PM
11/16/17 11:52 PM
Joined: May 2006
Posts: 116
F
FREAK Offline OP
member
FREAK  Offline OP
member
F
Joined: May 2006
Posts: 116
Hello All,

I am having an issue that started today. I make a post and the post comes out as blank.

Capture 1 is the post and I show it in preview. The capture is the end result.

This doesn't happen on every post it's just random.

Any ideas?

Attached Files Capture.JPGCapture1.JPG
Express Hosting
Express Hosting "We are the official hosting company of UBB.threads. Ask us about our free migration services to migrate your UBB.threads installation."
Re: Weird Issue [Re: FREAK] #260662
11/16/17 11:56 PM
11/16/17 11:56 PM
Joined: May 2006
Posts: 116
F
FREAK Offline OP
member
FREAK  Offline OP
member
F
Joined: May 2006
Posts: 116
I just did the same post without the ½ and it posted. This has never happened before, I've made tens of thousands of posts with the ½ with no issue until today.

Guess I should include the URL http://www.freaksforum.com/forum/ubbthreads.php/topics/366707/11_17_Free_Plays#Post366707

Last edited by FREAK; 11/16/17 11:56 PM.
Re: Weird Issue [Re: FREAK] #260663
11/17/17 12:08 AM
11/17/17 12:08 AM
Joined: May 2006
Posts: 116
F
FREAK Offline OP
member
FREAK  Offline OP
member
F
Joined: May 2006
Posts: 116
This is happening forum wide and isn't specific to one area of the site.

Re: Weird Issue [Re: FREAK] #260665
11/17/17 12:47 PM
11/17/17 12:47 PM
Joined: May 2006
Posts: 116
F
FREAK Offline OP
member
FREAK  Offline OP
member
F
Joined: May 2006
Posts: 116
Any thoughts. Also it isn't user specific.

Re: Weird Issue [Re: FREAK] #260666
11/17/17 01:25 PM
11/17/17 01:25 PM
Joined: Apr 2004
Posts: 1,004
California
isaac Offline
UBB.threads Developer
isaac  Offline
UBB.threads Developer
Joined: Apr 2004
Posts: 1,004
California
I see that you are still running version 7.5.5, released February 10th, 2010

It looks as though your issue could be caused by database charset collation issue. Have you recently changed your database structure. It could also relate to if your web host has updated their MySQL or PHP versions lately.

I say this especially because I am able to use that character in my post to your site, and preview it, before posting it to your database. (see attached screenshot)

Have you also recently changed from "utf-8" to "iso-8859-1" ?

In addition, I noticed that your page header has several errors in it, which could also cause page display issues.

---

UNRELATED:
Please use a NSFW tag on your link, since it does contain photos of women in string bikinis.

Attached Files 20171117_10-23-28.PNG
Re: Weird Issue [Re: isaac] #260667
11/17/17 02:40 PM
11/17/17 02:40 PM
Joined: May 2006
Posts: 116
F
FREAK Offline OP
member
FREAK  Offline OP
member
F
Joined: May 2006
Posts: 116
No changes made at all. It worked fine up until yesterday. You can see it in preview with no issues, it's once you post that it won't be there. Feel free to make the test post.

Re: Weird Issue [Re: FREAK] #260668
11/17/17 03:15 PM
11/17/17 03:15 PM
Joined: Jun 2006
Posts: 16,788
Portland, OR; USA
Gizmo Offline
UBB.threads Developer
Gizmo  Offline
UBB.threads Developer
Joined: Jun 2006
Posts: 16,788
Portland, OR; USA
Changes to the MySQL Server, PHP, or Apache are done either via techs at your webhost, automated tools on your server, or by a technician you hire on your server (for VPS and Dedicated servers); these are various upgrades to the base system that are generally seen as requirements for features and security (IE, if there are/were changes, they probably weren't done by you unless you're comfortable with managing the backend of a server).


I am a Web Development Contractor, I do not work for UBBCentral. I have provided free User to User Support since the beginning of these support forums.
Forums: A Gardeners Forum Scouters World
UBB.threads: UBBWiki, UBB Styles, UBB.Sitemaps
Longtime Supporter & Resident Post-A-Holic
VNC Web Services: Code Modifications, Upgrades, Styling, Coding Services, Disaster Recovery, and more!
Re: Weird Issue [Re: FREAK] #260669
11/17/17 03:48 PM
11/17/17 03:48 PM
Joined: May 2006
Posts: 116
F
FREAK Offline OP
member
FREAK  Offline OP
member
F
Joined: May 2006
Posts: 116
Also noticed that for example 1000♦ turns into 1000♦

Any number before the ♦ and you get the &#9830 instead.

Related?

Re: Weird Issue [Re: FREAK] #260670
11/17/17 04:03 PM
11/17/17 04:03 PM
Joined: Jun 2006
Posts: 16,788
Portland, OR; USA
Gizmo Offline
UBB.threads Developer
Gizmo  Offline
UBB.threads Developer
Joined: Jun 2006
Posts: 16,788
Portland, OR; USA
Like Isaac said, it sounds like your database is expecting the data to be in one format, but the forums are presenting it in iso-8859-1; more recent versions of UBB.threads (namely v7.6.0) fixes quite a lot of problems over past releases.

If you look at the UBBWiki posting "UBB.Threads Changelog Index", you're running v7.5.5 (February 10th, 2010) whereas the latest is v7.6.0 (February 15th, 2017). There have been a vast number of improvements over the 7 year span since your version was released (if you click on a release it'll show you the developer notes).


I am a Web Development Contractor, I do not work for UBBCentral. I have provided free User to User Support since the beginning of these support forums.
Forums: A Gardeners Forum Scouters World
UBB.threads: UBBWiki, UBB Styles, UBB.Sitemaps
Longtime Supporter & Resident Post-A-Holic
VNC Web Services: Code Modifications, Upgrades, Styling, Coding Services, Disaster Recovery, and more!
Re: Weird Issue [Re: FREAK] #260671
11/17/17 04:08 PM
11/17/17 04:08 PM
Joined: May 2006
Posts: 116
F
FREAK Offline OP
member
FREAK  Offline OP
member
F
Joined: May 2006
Posts: 116
Can understand updates took place between my version and the latest version. However it makes no sense it just started yesterday with none of these issues prior to that. No changes to the board have been made.

Re: Weird Issue [Re: FREAK] #260672
11/17/17 04:12 PM
11/17/17 04:12 PM
Joined: Jun 2006
Posts: 16,788
Portland, OR; USA
Gizmo Offline
UBB.threads Developer
Gizmo  Offline
UBB.threads Developer
Joined: Jun 2006
Posts: 16,788
Portland, OR; USA
Contact your webhost, inquire as to the last updates they've made to the server you're hosting on. They likely upgraded PHP and a number of items; keeping system software up to date is common, breaking things is also common (an example would be UBB.threads is completely unable to be run on PHP7, which is becoming a common build of PHP).

There is very little we can do to aid in system issues, and all we can really do with a lot of software issues is suggest running a current build as bugs are fixed in incremental builds (plus, this is a user to user support forum and we only support current builds; Isaac and I are contractors, we do not own or otherwise work for UBB.threads).


I am a Web Development Contractor, I do not work for UBBCentral. I have provided free User to User Support since the beginning of these support forums.
Forums: A Gardeners Forum Scouters World
UBB.threads: UBBWiki, UBB Styles, UBB.Sitemaps
Longtime Supporter & Resident Post-A-Holic
VNC Web Services: Code Modifications, Upgrades, Styling, Coding Services, Disaster Recovery, and more!
Re: Weird Issue [Re: FREAK] #260673
11/17/17 04:51 PM
11/17/17 04:51 PM
Joined: May 2006
Posts: 116
F
FREAK Offline OP
member
FREAK  Offline OP
member
F
Joined: May 2006
Posts: 116
Thank You smile

Re: Weird Issue [Re: FREAK] #260679
11/18/17 05:38 PM
11/18/17 05:38 PM
Joined: May 2006
Posts: 116
F
FREAK Offline OP
member
FREAK  Offline OP
member
F
Joined: May 2006
Posts: 116
Contacted hosting service. They have made no changes. Could there be some kind of errors with the forum itself. Odd that it would start a few days ago. Back to square one. I shouldn't have to upgrade to have something this basic to work properly.

Re: Weird Issue [Re: FREAK] #260680
11/18/17 05:42 PM
11/18/17 05:42 PM
Joined: Apr 2004
Posts: 1,004
California
isaac Offline
UBB.threads Developer
isaac  Offline
UBB.threads Developer
Joined: Apr 2004
Posts: 1,004
California
just to note, you are on an old version of the software. a lot has been fixed and updated within near a decade since the release of your 2010 version.

Re: Weird Issue [Re: FREAK] #260681
11/18/17 05:48 PM
11/18/17 05:48 PM
Joined: Jun 2006
Posts: 16,788
Portland, OR; USA
Gizmo Offline
UBB.threads Developer
Gizmo  Offline
UBB.threads Developer
Joined: Jun 2006
Posts: 16,788
Portland, OR; USA
There have been significant improvements to the coding since v7.5.5 was released on February 10th, 2010; several of which have to do with web standards changing over the years, new functionality, support for newer versions of PHP (generally compatability), etc.

It's basic evolution of web technology, such as how UBB.threads will currently not run under PHP7, PHP5.4 being required to run v7.5.7+, PHP 5.3 required to run UBB.threads v7.5.4+, etc.

As you said, nothing has changed within your UBB.threads forum, which leaves server side changes.


I am a Web Development Contractor, I do not work for UBBCentral. I have provided free User to User Support since the beginning of these support forums.
Forums: A Gardeners Forum Scouters World
UBB.threads: UBBWiki, UBB Styles, UBB.Sitemaps
Longtime Supporter & Resident Post-A-Holic
VNC Web Services: Code Modifications, Upgrades, Styling, Coding Services, Disaster Recovery, and more!
Re: Weird Issue [Re: FREAK] #260682
11/18/17 06:08 PM
11/18/17 06:08 PM
Joined: May 2006
Posts: 116
F
FREAK Offline OP
member
FREAK  Offline OP
member
F
Joined: May 2006
Posts: 116
Is there anything I can check on the forum side of things? Any tests, tweaks etc? I don't know where to find character settings to see if something is a miss there.

While I fully get it about updates, coding changes. I don't grasp how a 1/2 symbol all of a sudden doesn't work if there weren't any changes on either side of the fence.

Re: Weird Issue [Re: FREAK] #260683
11/18/17 06:55 PM
11/18/17 06:55 PM
Joined: Apr 2004
Posts: 1,004
California
isaac Offline
UBB.threads Developer
isaac  Offline
UBB.threads Developer
Joined: Apr 2004
Posts: 1,004
California
the extended char set storage is controlled within your mysql database. it’s also passed there through php. and stored in the defined charset collation format. all of those things are controlled on the server side and not any setting which is within the UBB.threads software except for the method at which the chars are checked before being passed from the webform to the database storage. That is handled by a php module and the php function which parses it (code within the ubbthreads software). this has been updated over the years. but this would be the only piece of your current forum software which definitely has not been touched/changed (according to you) at all. so what has probably changed is a server side php module update or mysql charset storage adjustment.

maybe the issue may even be the browser converting the char from the outdated iso-8859-1 set of tour forums to the utf-8 set. though I dont believe that is related at all, since it still displays in the preview.

tldr; something on your server was updated. maybe it might be time to use human searchable fractions rather than extended chars, which are primarily only available to word processors. mobile device and traditional 101/104 keyboard layouts do not have dedicated fraction keys. In addition, fractions are rarely, if at all, indexed by the major search engines, and even less likely to be used when a human is searching for specific results.

these are the only answers I can come up with. I wish I could be of more help, but that’s all I have for you, which is based on my experience and the information already shared in the above posts.

(excuse my caps/typing. posted with my smartphone)

Re: Weird Issue [Re: FREAK] #260691
11/22/17 04:43 PM
11/22/17 04:43 PM
Joined: May 2006
Posts: 116
F
FREAK Offline OP
member
FREAK  Offline OP
member
F
Joined: May 2006
Posts: 116
Which charset should be used with the forum? Currently mine is running latin1_swedish_ci

Thanks and Happy Thanksgiving to everyone.


Shout Box
Today's Birthdays
No Birthdays
Recent Topics
Users Unable to Upload Avatar [Not a Bug]
by M4TT. 12/13/17 08:51 AM
Shout Box Sound Effect
by M4TT. 11/29/17 08:28 PM
Ad island
by TGCsanderson. 11/25/17 06:41 PM
Taking to long to connect to DB
by AstroCat. 11/24/17 12:34 PM
Forum Statistics
Forums36
Topics35,015
Posts190,544
Members12,045
Most Online978
Jun 24th, 2007
Random Image
Powered by UBB.threads™ PHP Forum Software 7.6.1
(Snapshot build 20171106)