Previous Thread
Next Thread
Print Thread
Hop To
Joined: Jun 2006
Posts: 987
Likes: 24
Old Hand
Old Hand
Joined: Jun 2006
Posts: 987
Likes: 24
Hello

Something happened a while ago.

When I do various things on our forum and summit it first change page and then say for example
"In a moment you will be automatically returned to the forum"
But it don't change or it takes a minute at least before it proceeds

example
Quote
This post has been deleted. In a moment you will be automatically returned to the forum.
it get stuck

or when I log out it reads
"Logging you out..." but it never change page I can see that the browser is working in the tab.
There are more occasions when this happen

editing a post example
"The post has been modified. In a moment you will be automatically returned to the forum."

As I said i has been going on for a while both before and after I upgraded PHP from 5.6 to 7.4.33

There is another scenery and it is that it sometimes may take a minute before it changes.

I tested safari chrome firefox all with same result

any ideas?

Last edited by Morgan; 03/21/2023 4:24 AM.

Morgan Johansson
BritBike Forum
https://www.britbike.com/forums/ubbthreads.php
Joined: Dec 2003
Posts: 6,555
Likes: 76
Joined: Dec 2003
Posts: 6,555
Likes: 76
I wonder if your host moved you to a nginx server.
it has a built in cache that caused me some weird issues especially in the UBB control panel.
I had to go into cpanel and exclude ubbthreads.php to fix it.

Here is another discussion
https://www.ubbcentral.com/forums/ubbthreads.php/ubb/showflat/Number/265362/
https://www.ubbcentral.com/forums/ubbthreads.php/ubb/showflat/Number/241083/


Blue Man Group
There is no such thing as stupid questions. Just stupid answers
Joined: Jun 2006
Posts: 987
Likes: 24
Old Hand
Old Hand
Joined: Jun 2006
Posts: 987
Likes: 24
Yes nginx was started to be used sometime I 2022 by the host after some issues that I forgot what it was about.
The problem however started a few weeks ago I believe.


Morgan Johansson
BritBike Forum
https://www.britbike.com/forums/ubbthreads.php
Joined: Dec 2003
Posts: 6,555
Likes: 76
Joined: Dec 2003
Posts: 6,555
Likes: 76
Well then have you checked in cpanel that the file ubbthreads.php is still excluded.


Blue Man Group
There is no such thing as stupid questions. Just stupid answers
Joined: Jun 2006
Posts: 987
Likes: 24
Old Hand
Old Hand
Joined: Jun 2006
Posts: 987
Likes: 24
No Ruben can you guide me how to?


Morgan Johansson
BritBike Forum
https://www.britbike.com/forums/ubbthreads.php
Joined: Dec 2003
Posts: 6,555
Likes: 76
Joined: Dec 2003
Posts: 6,555
Likes: 76
Usually if you have it.
They will provide a item in your cpanel to select.
The icon might be labeled cache or nginx
When you open it there will be a spot to exclude files from the server cache along with other items for caching.
Just add ubbthreads.php to the exclude list.
It will stop caching that file.

If not then you probably need to contact the host and have them exclude that file from the nginx cache.


Blue Man Group
There is no such thing as stupid questions. Just stupid answers
Joined: Jun 2006
Posts: 987
Likes: 24
Old Hand
Old Hand
Joined: Jun 2006
Posts: 987
Likes: 24
Nope don't have it, looked in CP & WHM so I better ask the hos

Have only enable / disable Nginx
and clear cache

Cheers

Last edited by Morgan; 03/21/2023 4:15 PM.

Morgan Johansson
BritBike Forum
https://www.britbike.com/forums/ubbthreads.php
Joined: Jun 2006
Posts: 987
Likes: 24
Old Hand
Old Hand
Joined: Jun 2006
Posts: 987
Likes: 24
Ruben,

I have not yet open a ticket as I don't know how to address the issue.

I have disabled the nginx in CP to see if anything changed a few hours ago.


- A few minutes ago I created a new post. It was swift and it all went fast and well.

- Next I did was to edit the post just one dot and submitted. It did not work well, next page read
Quote
The post has been modified. In a moment you will be automatically returned to the forum.
Return To Forum | View your post

Then deleted the thread and after submitting it did not work well. It got stuck for a few minutes before changing to correct page.

I better enable nginx again soon cause the problem is same enabled or not.


Morgan Johansson
BritBike Forum
https://www.britbike.com/forums/ubbthreads.php
Joined: Dec 2003
Posts: 6,555
Likes: 76
Joined: Dec 2003
Posts: 6,555
Likes: 76
there is a option to clear the cache somewhere in cpanel.
I had the same issue.


Blue Man Group
There is no such thing as stupid questions. Just stupid answers
Joined: Jun 2006
Posts: 987
Likes: 24
Old Hand
Old Hand
Joined: Jun 2006
Posts: 987
Likes: 24
The NGinx in CP comes with an enable/disable button and a Clear Cache button. I have cleared it several times.

I am using Cloudflare but have done it for some years, the problem uccured about a month ago.

I tested not using Nginx for 24 hours with same result both for disabled/enabled.
Have gone back to enable nginx now.

Last edited by Morgan; 03/23/2023 9:53 AM.

Morgan Johansson
BritBike Forum
https://www.britbike.com/forums/ubbthreads.php
Joined: Dec 2003
Posts: 6,555
Likes: 76
Joined: Dec 2003
Posts: 6,555
Likes: 76
Well all I can say is I turned it off added ubbthreads.com to the exclude list and cleared the server cache.
The problem went away.

\Now I do remember they did mention that the cache is never truly off.
Whatever that means.


Blue Man Group
There is no such thing as stupid questions. Just stupid answers
Joined: Jun 2006
Posts: 987
Likes: 24
Old Hand
Old Hand
Joined: Jun 2006
Posts: 987
Likes: 24
Ruben, when I click to edit a post and then submit it reads

Quote
The post has been modified. In a moment you will be automatically returned to the forum.

If I sit and look at the page it takes 1- 2 minutes before it continues and open the thread again..

That tells me it might be something else that stalls the script or page.

What do you think?.

Last edited by Morgan; 03/31/2023 2:51 AM.

Morgan Johansson
BritBike Forum
https://www.britbike.com/forums/ubbthreads.php
Joined: Jun 2006
Posts: 16,279
Likes: 114
UBB.threads Developer
UBB.threads Developer
Joined: Jun 2006
Posts: 16,279
Likes: 114
UBB.threads assumes you have a standard Apache based web server in place which is capable of running any standard PHP discussion script; server caching, especially with services or service providers is not something that we can support as there are any countless issues that can arise, again this is an issue that you really need to take up with your web host with any caching mechanisms they may have in place (on top of any mechanisms you've got in place as well such as CloudFlare on top of their settings).


I am a Web Development Contractor, I do not work for UBBCentral. I have provided free User to User Support since the beginning of these support forums.
Do you need Forum Install or Upgrade Services?
Forums: A Gardeners Forum, Scouters World
UBB.threads: UBBWiki, UBB Styles, UBB.Sitemaps
Longtime Supporter & Resident Post-A-Holic
VNC Web Services: Code Modifications, Upgrades, Styling, Coding Services, Disaster Recovery, and more!
Joined: Jun 2006
Posts: 987
Likes: 24
Old Hand
Old Hand
Joined: Jun 2006
Posts: 987
Likes: 24
Gizmo, I have opened a support ticket now. The thing is that I didn't do anything it just started a month ago. Maybe the host did someting behind the scene.
I was thinking maybe something had happened with the UBB software and that you guys had experienced it.

We'll see, thanks for your reply.

Last edited by Morgan; 03/31/2023 3:22 AM.

Morgan Johansson
BritBike Forum
https://www.britbike.com/forums/ubbthreads.php
Joined: Jun 2006
Posts: 987
Likes: 24
Old Hand
Old Hand
Joined: Jun 2006
Posts: 987
Likes: 24
Gizmo,

I have now tested to go back to PHP 5.6 and again to use PHP 7.4, also uninstalled Nginx and re installed
also Purged Nginx cache, Cloudflare cache, also by passed cloudflare in DEV mode.

All with same result a UBBThreads edit post takes between 70-140 sec to automatically be returned to the forum page.
My host support say it might be "code or content level" related so I wonder since this is not affected in all submits

It works fine when using for example
- login
- hopping to style
- hopping to forum
- submitting a post
- submitting a thread
- changing members in admin cp
- changing in portal cp
- update cache in cache manager admin cp
- editing custom islands

it does not work when
- logging out
- Locking topic
- Unlocking topic
- edit post

on above there are 70-140 sec delay.

So as you can see several functions works but some don't.
Could this be UBBThreads software related? Would it help to upload 7.7.5 files again?

I don't say its not the host's problem but I cannot say it is not an UBB issue either.

Last edited by Morgan; 03/31/2023 7:44 AM.

Morgan Johansson
BritBike Forum
https://www.britbike.com/forums/ubbthreads.php
Joined: Dec 2003
Posts: 6,555
Likes: 76
Joined: Dec 2003
Posts: 6,555
Likes: 76
Here is my 2 cents.
Maybe it is a browser issue sometimes.

I have always been a advocate of firefox over the others.
But lately the last couple of years I have found it causes more heartache than pleasure.
Many sites I visit today either don't work for login or take forever to load or have various issues when using any type of form.
Home depot is one as well as most patient portals for medical and my bank and accessing my retirement funds
Ms Edge and Chrome work fine on those sites.

I have tried re-installing firefox as well as changing settings such as tracking with no success.

I am not pointing fingers at UBB but maybe it has something to do with the customization we do like in the HTML includes or in islands.
Over the years they struggled very hard to get UBB to cooperate with IE.


Blue Man Group
There is no such thing as stupid questions. Just stupid answers
Joined: Jun 2006
Posts: 987
Likes: 24
Old Hand
Old Hand
Joined: Jun 2006
Posts: 987
Likes: 24
Ruben, thanks for your 2 cents
I tested using Safari, Chrome and Firefox
Tested it on Britbike forum and here on UBBCentral,

All browsers acted same, it works 100% on UBBCentral a not 100% on Britbike forum.
What I find disturbing is that some of the submitting works but some don't.

example

Quote
This works fine on Britbike
- submitting a thread or post
- editing and submitting a custom island

This does not work fine on Britbike when submitting following, it brings a 70-140 sec delay.
- logging out
- Locking topic
- Unlocking topic
- edit post

I wonder what could make this happen? is it server related or is there a change/fault in the software scripts?
As mentioned I addressed it here, Gizmo say its server related, My host support say its software related.
I know it goes back a few months prior to my PHP upgrade from 5.4 >>>7.4.

Again thanks for keeping your thoughts about this issue

Last edited by Morgan; 04/20/2023 12:41 AM.

Morgan Johansson
BritBike Forum
https://www.britbike.com/forums/ubbthreads.php

Link Copied to Clipboard
ShoutChat
Comment Guidelines: Do post respectful and insightful comments. Don't flame, hate, spam.
Recent Topics
Member Permissions Help
by domspeak - 02/27/2024 5:31 PM
Forum Privacy Policy
by ECNet - 02/26/2024 10:58 AM
search error on this site.
by Ruben - 02/24/2024 12:52 PM
UBB 20 Years button
by Morgan - 02/20/2024 4:21 PM
Attachment/Cloudflar
e issue

by Morgan - 02/15/2024 5:47 AM
Who's Online Now
1 members (Nightcrawler), 293 guests, and 392 robots.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Random Gallery Image
Latest Gallery Images
Los Angeles
Los Angeles
by isaac, August 6
3D Creations
3D Creations
by JAISP, December 30
Artistic structures
Artistic structures
by isaac, August 29
Stones
Stones
by isaac, August 19
Powered by UBB.threads™ PHP Forum Software 8.0.0
(Preview build 20230217)