Print Thread
Hop To
Losing forums??
#211419 05/08/2008 2:55 PM
Joined: Sep 2006
Posts: 120
LarE Offline OP
member
OP Offline
member
Joined: Sep 2006
Posts: 120
I'm not sure what is going on but I have lost forums.
When I go to the Forums Setting Screen some forum entries are blank. All that is there in the Category that they belong too.
If I click on details I can see some of the data.
In MySQL I can find the entries on the table.
They are not visible to the Forums Listing for members.
When I try to fix one another disappears!!!!
It seems like there is a pointer problem.

ANY IDEAS???? HELP???

I don't want to move to 7.3 with the database in this shape.

Thanks
Larry


Re: Losing forums??
LarE #211420 05/08/2008 3:05 PM
Joined: Jun 2006
Posts: 3,837
Ian Offline
Carpal Tunnel
Offline
Carpal Tunnel
Joined: Jun 2006
Posts: 3,837
Which version are you currently running?

Re: Losing forums??
Ian #211429 05/08/2008 4:22 PM
Joined: Sep 2006
Posts: 120
LarE Offline OP
member
OP Offline
member
Joined: Sep 2006
Posts: 120
Oh, that was dumb, it might help too!!

UBB - 7.2.2
MySQL - 4.1.22-standard
Appache 1.3.39 Unix




Re: Losing forums??
LarE #211463 05/08/2008 6:20 PM
Joined: Nov 2006
Posts: 3,090
Carpal Tunnel
Offline
Carpal Tunnel
Joined: Nov 2006
Posts: 3,090
Does it happen only to you or all users that visit the site?
What if you clear the cache in CP

May want to also do a database repair/check

Re: Losing forums??
ntdoc #211476 05/08/2008 7:30 PM
Joined: Sep 2006
Posts: 120
LarE Offline OP
member
OP Offline
member
Joined: Sep 2006
Posts: 120
Only happens when I try to add new forums.
Cleared cache already.
I'm not up on MySQL but I just found a Repair/Check option in my maintainance panel.
I ran a check.
Two table got the comment that the Storage enginr for the table doesn't support check.
Table were ONLINE and TOPIC_VIEWS
ALl others were OK.


Thanks

Last edited by LarE; 05/08/2008 7:46 PM.
Re: Losing forums??
LarE #211688 05/10/2008 10:01 AM
Joined: Sep 2006
Posts: 120
LarE Offline OP
member
OP Offline
member
Joined: Sep 2006
Posts: 120
IF check didn't ind any errors, is it OK to run the "Repair" anyway? Not being a MySQL person, I'm not sure what may happen.
I assume I should close down the forums while doing this?

I just don't want to take a bad database to 7.3.

Any and all ideas are welcomed.

Thanks

Re: Losing forums??
LarE #211733 05/11/2008 9:07 AM
Joined: Sep 2006
Posts: 120
LarE Offline OP
member
OP Offline
member
Joined: Sep 2006
Posts: 120
My forums are now in a self destruct mode.
Every time I have to do a change to a forum one disappears.
I can enable it but the description is gone!!!.

I can't move to 7.3 in this shape.

Re: Losing forums??
LarE #211746 05/11/2008 10:54 AM
Joined: Jun 2006
Posts: 9,243
Former Developer
Offline
Former Developer
Joined: Jun 2006
Posts: 9,243
Try firing up phpmyadmin and looking directly at the ubbt_FORUMS table and see if the forum is still in there.

Re: Losing forums??
Rick #211758 05/11/2008 11:25 AM
Joined: Sep 2006
Posts: 120
LarE Offline OP
member
OP Offline
member
Joined: Sep 2006
Posts: 120
Hi Rick:
I've done that and they are there.
I was able to cut and paste some data out of them and create new forums but when I do another forum or 2 would disappear.
Now this morning I'm playing with the Forums in the Control panel. I can move some of the entries that get wiped out. I should say whose pointers get wiped out.
It looks like the "enabled" indicator, title, the "order" and description for each of those forums is all that is lost. The posts are all there.
While playing around trying to figure this out, I realized this problems only seems to occur when I used that Category screen in the control panel to assign and order to the "lost" forums is when the problem occurs.
I'm beginning to think the Category Maint screen code is corrupted.
Maybe I'll upload a fresh copy of it from my PC when I get home tomorrow.
What's your thoughts??
And thanks for responding on Mothers' Day.

Re: Losing forums??
LarE #211848 05/12/2008 10:23 AM
Joined: Sep 2006
Posts: 120
LarE Offline OP
member
OP Offline
member
Joined: Sep 2006
Posts: 120
New status. the problem occurs when I update anything on the Category or Forum summary pages.
If I go into the Forum Pages and select Details I can change the title of the forum and enable it, even assign it to a different category and all the post are there for it. (I haven't checked them all, but I will.) Currently, I have them all in categories that only Admin can view.
I'm letting them sit there until I can be assured the problem will not mirgate to 7.3. Don't know how that's going to happen but ......



Re: Losing forums??
LarE #212219 05/14/2008 5:12 PM
Joined: Sep 2006
Posts: 120
LarE Offline OP
member
OP Offline
member
Joined: Sep 2006
Posts: 120
Doesn't anybody have any ideas about moving to 7.3 with this problem.
I don't know if I have a data base problem or corrupted code.
Right now, if I have to changed anything on the Forums Settings or Category pages I go back to have about 20 forums lost and it takes about 2 hours if keyboard time to get them all visible again.
Can't go on like this.
Either I don't make any changes or I start and new data base.


Re: Losing forums??
LarE #212230 05/14/2008 6:04 PM
Joined: Dec 2003
Posts: 1,796
Pooh-Bah
Offline
Pooh-Bah
Joined: Dec 2003
Posts: 1,796
My first move would be to upload fresh files of whatever version you are currently using (taking care to not overwrite any files in the /includes, /styles, and /cache_builders/custom folders). You could have corrupted files causing the issue.

Since this isn't an issue endemic to any threads version, you can be pretty sure it's something you've done. Which means it should be fixable by uploading the unedited files - check permissions and uploading techniques (ascii vs. binary, etc.)


- Allen
- ThreadsDev | PraiseCafe
Re: Losing forums??
AllenAyres #212246 05/14/2008 10:18 PM
Joined: Sep 2006
Posts: 120
LarE Offline OP
member
OP Offline
member
Joined: Sep 2006
Posts: 120
Allen:
Thanks for the response. I haven't played with any of the code but it does seem to me that something changed.
The problem occured a long time after I had 7.2.2 running.
I'm going to upload the code for the Forums Settings or Category pages first because that seems to be where the problem is.
Althoug it is possible that it's in a piece of code common to them both. I'll think I'll look at the code for them both first looking for a common piece of code.
This will probably take me a while.

Re: Losing forums??
LarE #212500 05/16/2008 1:24 PM
Joined: Sep 2006
Posts: 120
LarE Offline OP
member
OP Offline
member
Joined: Sep 2006
Posts: 120
Well, I've ddid like Allen suggested.
Then I used the Forums Settings Page to re-order 2 forums..
I lost 33 Forums - all disabled and Title field blanked
1 forum was just disabled.
These are the last 34 forums in the Forums Setting Display page.

At this point I have no idea what to do.
I have changes to make to the Forums for the new fishing season and a new release to install.
I have no idea what happened, but my site will be useless shortly as similiar sitescatch up and users start migrating to those sites.
eek mad sick cry

Re: Losing forums??
LarE #212501 05/16/2008 1:33 PM
Joined: Jun 2006
Posts: 9,243
Former Developer
Offline
Former Developer
Joined: Jun 2006
Posts: 9,243
Best bet at this point is to open up a support ticket so I can take a closer look.

Re: Losing forums??
Rick #212504 05/16/2008 3:30 PM
Joined: Sep 2006
Posts: 120
LarE Offline OP
member
OP Offline
member
Joined: Sep 2006
Posts: 120
OK, Rick.
I upgraded to Silver and submitted a ticket.
Thanks.

I think you can follow this thread and get a hold on the problem.
I have done what Allen sugest and refreshed all that code.

Good Luck


Re: Losing forums??
LarE #213420 05/26/2008 11:49 AM
Joined: Jun 2006
Posts: 9,243
Former Developer
Offline
Former Developer
Joined: Jun 2006
Posts: 9,243
suhosin strikes again. For anyone following along or comes across this in a search. suhosin is limiting the amount of form variables that can be passed to the script and discarding the rest.

Re: Losing forums??
Rick #213451 05/26/2008 10:36 PM
Joined: Dec 2003
Posts: 1,796
Pooh-Bah
Offline
Pooh-Bah
Joined: Dec 2003
Posts: 1,796


- Allen
- ThreadsDev | PraiseCafe
Re: Losing forums??
AllenAyres #213475 05/27/2008 9:42 AM
Joined: Sep 2006
Posts: 120
LarE Offline OP
member
OP Offline
member
Joined: Sep 2006
Posts: 120
The ISP has changed some parameters as Rick suggested and all is fixed.
THANKS RICK!!

They also must have changed some other parameters because the site is flying this morning.

Now I can fix up the lost fields, enable the "lost" forums and move on to 7.3!!


Re: Losing forums??
AllenAyres #213585 05/28/2008 11:15 AM
Joined: Jun 2006
Posts: 9,243
Former Developer
Offline
Former Developer
Joined: Jun 2006
Posts: 9,243
Yep, Allen, that suhosin. Many hosts just install it and leave it with all of the default settings. Many hosts think all it does is block insecure requests. They have no clue that it actually limits the amount of variables that can be passed.

On some of the admin screens, we can POST hundreds of variables if there are many forums, and the default suhosin setup will end up just dropping everything larger than what the limit is.

Re: Losing forums??
Rick #213589 05/28/2008 12:52 PM
Joined: Aug 2006
Posts: 1,640
Pooh-Bah
Offline
Pooh-Bah
Joined: Aug 2006
Posts: 1,640

Just out of curiosity I checked phpinfo (Suhosin Extension 0.9.23). Do these settings seem okay?
Code
suhosin.post.max_array_depth	       100
suhosin.post.max_array_index_length	64
suhosin.post.max_name_length	       256
suhosin.post.max_totalname_length      256
suhosin.post.max_value_length	     65384
suhosin.post.max_vars	              2000
I assume that's the section you're talking about.


GangsterBB.NET (Ver. 7.6.1.1)
2007 Content Rulez Contest - Hon Mention
UBB.classic 6.7.2 - RIP
Browsers: Chrome, Firefox, & Safari (iPhone); No IE, ever!
Re: Losing forums??
jgeoff #213593 05/28/2008 2:09 PM
Joined: Jun 2006
Posts: 9,243
Former Developer
Offline
Former Developer
Joined: Jun 2006
Posts: 9,243
Yeah, those look good, the max_vars is the one that's pretty important as that's the total number of variables that it will allow. They are allowing 2000, so that should cover it.

Re: Losing forums??
Rick #213626 05/29/2008 5:10 AM
Joined: Jun 2006
Posts: 15,886
Likes: 5
UBB.threads Developer
Offline
UBB.threads Developer
Joined: Jun 2006
Posts: 15,886
Likes: 5
You know, the same can be said about "Mod_Security" in reguards to people using the default (anal) settings...


I am a Web Development Contractor, I do not work for UBBCentral. I have provided free User to User Support since the beginning of these support forums.
Do you need Forum Install or Upgrade Services?
Forums: A Gardeners Forum Scouters World
UBB.threads: UBBWiki, UBB Styles, UBB.Sitemaps
Longtime Supporter & Resident Post-A-Holic
VNC Web Services: Code Modifications, Upgrades, Styling, Coding Services, Disaster Recovery, and more!
Re: Losing forums??
Rick #213685 05/29/2008 6:53 PM
Joined: Sep 2006
Posts: 120
LarE Offline OP
member
OP Offline
member
Joined: Sep 2006
Posts: 120
Rick:
Check the trouble ticket. I added something.
I'm not out the woods yet.
I checked withthe ISP, they set the limits to unlimited.
Now I have new forums showing up on the forums list but not on the CPanel - Forum Setting page.
When I added the 3rd new forums the first 2 disappeared from the forum listing!!


Link Copied to Clipboard
ShoutChat Box
Comment Guidelines: Do post respectful and insightful comments. Don't flame, hate, spam.
Recent Topics
Update General Settings doesn't work
by Baldeagle - 03/22/2020 10:58 PM
Photo Gallery, how about a Video Gallery?
by M4TT - 03/17/2020 11:32 PM
Stuck on an upgrade to 7.7.4
by Baldeagle - 03/16/2020 3:50 PM
Who's Online Now
0 members (), 77 guests, and 38 robots.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Random Gallery Image
Latest Gallery Images
3D Creations
3D Creations
by JAISP, December 30
Artistic structures
Artistic structures
by isaac, August 29
Stones
Stones
by isaac, August 19
Amusing Terain Scenics
Amusing Terain Scenics
by isaac, August 19
Sky places
Sky places
by isaac, August 19
Powered by UBB.threads™ PHP Forum Software 7.7.4