Site Links
Home
Features
Documentation
Pricing & Order
Members Area
Support Options
UBBDev.com
UBBWiki.com
Who's Online Now
0 registered members (), 50 guests, and 280 spiders.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Member Spotlight
Outdoorking
Outdoorking
Sydney, Australia
Posts: 320
Joined: June 2006
Show All Member Profiles 
Top Posters(30 Days)
isaac 18
Gizmo 13
Ruben 10
Morgan 6
BB 2
Abbott 2
Latest Photos
Testing to drag photos
Comfortable Cats
Test
BSA photos
Chinese Buddhist temple.
Previous Thread
Next Thread
Print Thread
Search does not work very well #192355
07/21/07 11:00 PM
07/21/07 11:00 PM
Joined: Jun 2007
Posts: 307
T
teamzr1 Offline OP
enthusiast
teamzr1  Offline OP
enthusiast
T
Joined: Jun 2007
Posts: 307
I did a test with search routine using a word that was in subject line and / or in content for one forum or all and made no difference as results were none and that answer comes within 1 sec of starting the search.

What can be wrong, it is set for a minimum of 5, then 1 tried 10 seconds with same results



JR
Team ZR-1 Corvette Racer's
Express Hosting
Express Hosting "We are the official hosting company of UBB.threads. Ask us about our free migration services to migrate your UBB.threads installation."
Re: Search does not work very well [Re: teamzr1] #192360
07/22/07 03:58 AM
07/22/07 03:58 AM
Joined: Nov 2006
Posts: 3,390
ntdoc Offline
Carpal Tunnel
ntdoc  Offline
Carpal Tunnel
Joined: Nov 2006
Posts: 3,390
What word and was it 4 characters or more?

Re: Search does not work very well [Re: ntdoc] #192413
07/22/07 01:12 PM
07/22/07 01:12 PM
Joined: Jun 2007
Posts: 307
T
teamzr1 Offline OP
enthusiast
teamzr1  Offline OP
enthusiast
T
Joined: Jun 2007
Posts: 307
Minimum Searchable Word Length is set to three

so word like AIR fails, word like INTAKE only shows 2 posts when there is many posts with that word along with it used in subject line
It just seems not to be searching since zero response happens as soon as click is done.


JR
Team ZR-1 Corvette Racer's
Re: Search does not work very well [Re: teamzr1] #192422
07/22/07 03:00 PM
07/22/07 03:00 PM
Joined: Nov 2006
Posts: 3,390
ntdoc Offline
Carpal Tunnel
ntdoc  Offline
Carpal Tunnel
Joined: Nov 2006
Posts: 3,390
Do you control PHP and MySQL on the server? If not then you can not set it to 3 and in fact it is recommended NOT to set it to 3 as it will impact performance of the system. If you're on a shared host provider then I know you can't search for 3 character as they won't enable it for performance reasons.

That said, yes the new FULL TEXT search is a bit different and Rick has said a few times he hope to revisit the search maybe in 7.3 and offer different methods.

Re: Search does not work very well [Re: ntdoc] #192424
07/22/07 03:16 PM
07/22/07 03:16 PM
Joined: Jun 2007
Posts: 307
T
teamzr1 Offline OP
enthusiast
teamzr1  Offline OP
enthusiast
T
Joined: Jun 2007
Posts: 307
Search is failing poorly on my forum
Granted about 3 letters but there is no reason if
"air intake" is used that instantly when clicking on submit
get :

There are no results for your query. Please try a broader range of search criteria.

Something either lost when updating to V 7 or some other issue


JR
Team ZR-1 Corvette Racer's
Re: Search does not work very well [Re: teamzr1] #192430
07/22/07 05:53 PM
07/22/07 05:53 PM
Joined: Nov 2006
Posts: 3,390
ntdoc Offline
Carpal Tunnel
ntdoc  Offline
Carpal Tunnel
Joined: Nov 2006
Posts: 3,390
my take is that the quotes are ignored and you now have 2 queries AIR and INTAKE

AIR may be causing INTAKE to fail as well (not sure)

INTAKE should find something though.

Re: Search does not work very well [Re: teamzr1] #192432
07/22/07 05:59 PM
07/22/07 05:59 PM
Joined: Nov 2006
Posts: 3,390
ntdoc Offline
Carpal Tunnel
ntdoc  Offline
Carpal Tunnel
Joined: Nov 2006
Posts: 3,390
Well can't search your site without registering and when I try to register and click on link sent to me I get.

Quote:
We were unable to find the account to verify. If this account was registered over 24 hours ago then you will need to re-register, as it has been deleted. Otherwise, please check your confirmation email and make sure you followed the link correctly.

Please use your back button to return to the previous page.

Re: Search does not work very well [Re: ntdoc] #192436
07/22/07 06:12 PM
07/22/07 06:12 PM
Joined: Jun 2007
Posts: 307
T
teamzr1 Offline OP
enthusiast
teamzr1  Offline OP
enthusiast
T
Joined: Jun 2007
Posts: 307
Maybe because you had to be approved 1st which I just did


JR
Team ZR-1 Corvette Racer's
Re: Search does not work very well [Re: teamzr1] #192437
07/22/07 06:13 PM
07/22/07 06:13 PM
Joined: Nov 2006
Posts: 3,390
ntdoc Offline
Carpal Tunnel
ntdoc  Offline
Carpal Tunnel
Joined: Nov 2006
Posts: 3,390
Okay, that's fine but if that is the case I would put that wording in the sent e-mail and on the web page of the link when clicked so the user is aware that is what the cause is.

Okay, Google finds 10 entries so let me go search local site.

Re: Search does not work very well [Re: ntdoc] #192438
07/22/07 06:15 PM
07/22/07 06:15 PM
Joined: Nov 2006
Posts: 3,390
ntdoc Offline
Carpal Tunnel
ntdoc  Offline
Carpal Tunnel
Joined: Nov 2006
Posts: 3,390
I think you may have some type of www vs no www link referrer page issue. Login from a main page link allowed me to login but then when I clicked next link (In Firefox) it said I was not logged in. Logged in from that page and mow I appear to be okay so something somewhere is a bit off.

Re: Search does not work very well [Re: ntdoc] #192439
07/22/07 06:19 PM
07/22/07 06:19 PM
Joined: Nov 2006
Posts: 3,390
ntdoc Offline
Carpal Tunnel
ntdoc  Offline
Carpal Tunnel
Joined: Nov 2006
Posts: 3,390
Okay I just got 2 pages of links with 25 links per page for INTAKE on all forums and 1 year (you have 1 year set as a limit)

A search for "air+intake" for all forums and 1 year returned 7 hits for me.
Same results for "air intake"

Re: Search does not work very well [Re: ntdoc] #192440
07/22/07 06:22 PM
07/22/07 06:22 PM
Joined: Nov 2006
Posts: 3,390
ntdoc Offline
Carpal Tunnel
ntdoc  Offline
Carpal Tunnel
Joined: Nov 2006
Posts: 3,390
A search for "corvette" returned about 100 hits.

So the search does appear to be working okay from what I can see.

Re: Search does not work very well [Re: ntdoc] #192442
07/22/07 06:25 PM
07/22/07 06:25 PM
Joined: Jun 2007
Posts: 307
T
teamzr1 Offline OP
enthusiast
teamzr1  Offline OP
enthusiast
T
Joined: Jun 2007
Posts: 307
Domains for HTTP Referer Check:
is set to :
http://teamzr1.com|http://www.teamzr1.com


JR
Team ZR-1 Corvette Racer's
Re: Search does not work very well [Re: teamzr1] #192443
07/22/07 06:26 PM
07/22/07 06:26 PM
Joined: Nov 2006
Posts: 3,390
ntdoc Offline
Carpal Tunnel
ntdoc  Offline
Carpal Tunnel
Joined: Nov 2006
Posts: 3,390
Yeah seems fine just saying something is odd just not sure of the root cause. I should not have had to login twice.

Is the main Website just a normal web page or is it running under a Content Management System ?

Re: Search does not work very well [Re: ntdoc] #192444
07/22/07 06:27 PM
07/22/07 06:27 PM
Joined: Jun 2007
Posts: 307
T
teamzr1 Offline OP
enthusiast
teamzr1  Offline OP
enthusiast
T
Joined: Jun 2007
Posts: 307
That must be default text V 7.2 has since I have not chamged any default text such as this

Originally Posted by ntdoc
Okay, that's fine but if that is the case I would put that wording in the sent e-mail and on the web page of the link when clicked so the user is aware that is what the cause is.

Okay, Google finds 10 entries so let me go search local site.


JR
Team ZR-1 Corvette Racer's
Re: Search does not work very well [Re: teamzr1] #192445
07/22/07 06:29 PM
07/22/07 06:29 PM
Joined: Nov 2006
Posts: 3,390
ntdoc Offline
Carpal Tunnel
ntdoc  Offline
Carpal Tunnel
Joined: Nov 2006
Posts: 3,390
You should be able to go change that under your Control Panel. Not positive which one contains that but you can ask one of the Mods here or poke around and see if you can find it, if you do want to change it. Not saying you have to, just seems it would be a bit more user friendly if changed to reflect it.

Re: Search does not work very well [Re: ntdoc] #192446
07/22/07 06:30 PM
07/22/07 06:30 PM
Joined: Jun 2007
Posts: 307
T
teamzr1 Offline OP
enthusiast
teamzr1  Offline OP
enthusiast
T
Joined: Jun 2007
Posts: 307
Domain has a website http://teamzr1.com and forum is another software function I have installed on the hostserver

Originally Posted by ntdoc
Yeah seems fine just saying something is odd just not sure of the root cause. I should not have had to login twice.

Is the main Website just a normal web page or is it running under a Content Management System ?


JR
Team ZR-1 Corvette Racer's
Re: Search does not work very well [Re: ntdoc] #192448
07/22/07 06:34 PM
07/22/07 06:34 PM
Joined: Jun 2007
Posts: 307
T
teamzr1 Offline OP
enthusiast
teamzr1  Offline OP
enthusiast
T
Joined: Jun 2007
Posts: 307
I cannot find the email text you received anywhere,
Enable Email Verification? is on to limit the spammers so I assume that trips that content but find no areas related to membership to change the wording

Originally Posted by ntdoc
You should be able to go change that under your Control Panel. Not positive which one contains that but you can ask one of the Mods here or poke around and see if you can find it, if you do want to change it. Not saying you have to, just seems it would be a bit more user friendly if changed to reflect it.


JR
Team ZR-1 Corvette Racer's
Re: Search does not work very well [Re: teamzr1] #192450
07/22/07 06:38 PM
07/22/07 06:38 PM
Joined: Nov 2006
Posts: 3,390
ntdoc Offline
Carpal Tunnel
ntdoc  Offline
Carpal Tunnel
Joined: Nov 2006
Posts: 3,390
Under Control Panel- Templates

Maybe one like newuser_signup.tpl

Not sure of which one but it's there somewhere I'm sure.

Re: Search does not work very well [Re: ntdoc] #192452
07/22/07 06:40 PM
07/22/07 06:40 PM
Joined: Jun 2007
Posts: 307
T
teamzr1 Offline OP
enthusiast
teamzr1  Offline OP
enthusiast
T
Joined: Jun 2007
Posts: 307
Damn when I do the exact search string I still get no hits.
That is including the " s


Search was set as

Maximum date range is 3 years.

Newer than 1 Week
Older than 3 Year(s)

Originally Posted by ntdoc
Okay I just got 2 pages of links with 25 links per page for INTAKE on all forums and 1 year (you have 1 year set as a limit)

A search for "air+intake" for all forums and 1 year returned 7 hits for me.
Same results for "air intake"


JR
Team ZR-1 Corvette Racer's
Re: Search does not work very well [Re: teamzr1] #192454
07/22/07 06:44 PM
07/22/07 06:44 PM
Joined: Nov 2006
Posts: 3,390
ntdoc Offline
Carpal Tunnel
ntdoc  Offline
Carpal Tunnel
Joined: Nov 2006
Posts: 3,390
Quote:
Newer than 1 Week
Older than 3 Year(s)


Well why are you fighting yourself with limits like that.

1. There may not be any hits newer than 1 week
2. You have an imposed limit of 1 year so you are not going to find anything 3 years old.

You need to change the default limit of 1 year you have set if you want to search beyond 1 year.

Don't put any older than, just do the search with NEWER THAN 1 YEAR (1 year is set in Control Panel as the maximum search length)



Re: Search does not work very well [Re: ntdoc] #192455
07/22/07 06:46 PM
07/22/07 06:46 PM
Joined: Nov 2006
Posts: 3,390
ntdoc Offline
Carpal Tunnel
ntdoc  Offline
Carpal Tunnel
Joined: Nov 2006
Posts: 3,390
Okay I see it is now set to 3 years.

I get 4 pages of results still for INTAKE

Re: Search does not work very well [Re: ntdoc] #192456
07/22/07 06:47 PM
07/22/07 06:47 PM
Joined: Nov 2006
Posts: 3,390
ntdoc Offline
Carpal Tunnel
ntdoc  Offline
Carpal Tunnel
Joined: Nov 2006
Posts: 3,390
If I search

no entry for NEWER THAN

1 day OLDER THAN

I get 4 pages with 25 per page for INTAKE

Re: Search does not work very well [Re: ntdoc] #192458
07/22/07 06:58 PM
07/22/07 06:58 PM
Joined: Jun 2007
Posts: 307
T
teamzr1 Offline OP
enthusiast
teamzr1  Offline OP
enthusiast
T
Joined: Jun 2007
Posts: 307
OK got it, its the way the new / old values are used or thought of my end user when they read/select the search window

Originally Posted by ntdoc
If I search

no entry for NEWER THAN

1 day OLDER THAN

I get 4 pages with 25 per page for INTAKE


JR
Team ZR-1 Corvette Racer's
Re: Search does not work very well [Re: teamzr1] #192460
07/22/07 07:01 PM
07/22/07 07:01 PM
Joined: Jun 2007
Posts: 307
T
teamzr1 Offline OP
enthusiast
teamzr1  Offline OP
enthusiast
T
Joined: Jun 2007
Posts: 307
set in config max of 4 years for search but when search is done shows posts as far back as January 16, 2001 08:52 AM


JR
Team ZR-1 Corvette Racer's
Re: Search does not work very well [Re: teamzr1] #192461
07/22/07 07:02 PM
07/22/07 07:02 PM
Joined: Nov 2006
Posts: 3,390
ntdoc Offline
Carpal Tunnel
ntdoc  Offline
Carpal Tunnel
Joined: Nov 2006
Posts: 3,390
Was the site upgraded from 6.x at one time? If so then my guess is that some posts were just read wrong on the date during the import / update.

Re: Search does not work very well [Re: ntdoc] #192462
07/22/07 07:07 PM
07/22/07 07:07 PM
Joined: Jun 2007
Posts: 307
T
teamzr1 Offline OP
enthusiast
teamzr1  Offline OP
enthusiast
T
Joined: Jun 2007
Posts: 307
I upgraded from V6 classic to V7.1 and BETA builds to final V7.2


JR
Team ZR-1 Corvette Racer's

Shout Box
Today's Birthdays
No Birthdays
Recent Topics
Control Panel / Transactions Username
by Morgan. 06/20/18 05:38 AM
Custom Insert won't save
by Baldeagle. 06/18/18 07:44 PM
New Image capabilities ver 7.6.1
by Abbott. 06/14/18 02:28 PM
Thread deleted?
by Lisanne. 06/05/18 11:13 AM
random 500 server errors on post
by Bad Frog. 05/31/18 09:34 AM
Forum Statistics
Forums36
Topics35,122
Posts191,329
Members12,085
Most Online978
Jun 24th, 2007
Random Image
Powered by UBB.threads™ PHP Forum Software 7.6.2
(Preview build 20180524)