Site Links
Home
Features
Documentation
Pricing & Order
Members Area
Support Options
UBBDev.com
UBBWiki.com
Who's Online Now
1 registered members (mmkk), 63 guests, and 255 spiders.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Member Spotlight
Mark S
Mark S
Liverpool : England : UK
Posts: 4,704
Joined: July 2006
Show All Member Profiles 
Top Posters(30 Days)
Gizmo 14
FREAK 11
M4TT 9
mmkk 5
isaac 4
Ruben 4
Latest Photos
Chinese Buddhist temple.
My buddha beads.
Rendered Walls
Multi-Screen wallpaper
Stockholm Metro
Previous Thread
Next Thread
Print Thread
Display and Feature settings gone and will not reset #240276
11/17/10 09:50 PM
11/17/10 09:50 PM
Joined: May 2007
Posts: 17
B
bilbo Offline OP
stranger
bilbo  Offline OP
stranger
B
Joined: May 2007
Posts: 17
Hi All,

The visual appearance of our forums is all jacked up.
I discovered the settings in the:
MASTER SETTINGS>FEATURE SETTINGS and
DISPLAY OPTIONS>PRIMARY

are all GONE
I have tried severaltims to resent them, but after applying the changes each time, the page reloads and the settings are not retained.

Having done some searching in the forums already, I'm guessing the "config.inc.php" file has been lost and or corrupted.

Do you think this file is at the root of the problem?
What should the path be to the file?
If it is hosed, and we do not have a backup, what are our options or resources to rebuild the file?

Thanks in advance.

Re: Display and Feature settings gone and will not reset [Re: bilbo] #240277
11/18/10 12:26 AM
11/18/10 12:26 AM
Joined: May 2007
Posts: 17
B
bilbo Offline OP
stranger
bilbo  Offline OP
stranger
B
Joined: May 2007
Posts: 17
an update

I have been able to locate the file and my hunch is confirmed except that some of the settings that got lost are also contained in the "theme.inc.php" file.

I have been able to make a few guesses at setting values and have deployed the test config file and the settings are shown in the CP.

I am a tad uncertain however about some of the other setting option values.

Is there a resource for a template of this file or a thread showing the setting option values for the file?

Re: Display and Feature settings gone and will not reset [Re: bilbo] #240283
11/18/10 02:00 PM
11/18/10 02:00 PM
Joined: Dec 2003
Posts: 5,823
Lutz,FL
Ruben Offline

Ruben  Offline


Joined: Dec 2003
Posts: 5,823
Lutz,FL
I never used v6 threads.
But if you have a config.inc.php file that holds most of your settings.
In the current versions if you edit the file and at least add in the paths and passwords it will usually let you get to the control panel. Then just go through each option in the control panel and select submit even if it looks correct.
there are a couple of config files posted here but I am not sure how compatible they are with your version since they are for the 7x series.
You also could try ubbdev.com and search for config.inc.php


Blue Man Group


There is no such thing as stupid questions. Just stupid answers
Re: Display and Feature settings gone and will not reset [Re: bilbo] #240284
11/18/10 03:10 PM
11/18/10 03:10 PM
Joined: Jun 2006
Posts: 10,177
Aberdeen, WA
R
Rick Offline
Former Developer
Rick  Offline
Former Developer
R
Joined: Jun 2006
Posts: 10,177
Aberdeen, WA
Hmm, I'll need to see if I can dredge up a stock theme.inc.phpfile for the v6 series.

Re: Display and Feature settings gone and will not reset [Re: bilbo] #240285
11/18/10 04:47 PM
11/18/10 04:47 PM
Joined: Jun 2006
Posts: 16,784
Portland, OR; USA
Gizmo Offline
UBB.threads Developer
Gizmo  Offline
UBB.threads Developer
Joined: Jun 2006
Posts: 16,784
Portland, OR; USA
This?

Code
<?
/*
# UBB.threads, Version 6
# Official Release Date for UBB.threads Version6: 06/05/2002

# First version of UBB.threads created July 30, 1996 (by Rick Baker).
# This entire program is copyright Infopop Corporation, 2002.
# For more info on the UBB.threads and other Infopop
# Products/Services, visit: http://www.infopop.com

# Program Author: Rick Baker.
# File Version 6.5.5

# You may not distribute this program in any manner, modified or otherwise,
# without the express, written written consent from Infopop Corporation.

# Note: if you modify ANY code within UBB.threads, we at Infopop Corporation
# cannot offer you support-- thus modify at your own peril :)
# ---------------------------------------------------------------------------
*/
$theme['stylesheet'] = "infopop";
$theme['availablestyles'] = "
blackandblue:Black and blue,
desert-classic:desert Classic,
frosted:Frosted,
greenday:Green Day,
infopop:Infopop,
infopop2:Infopop 2,
largeblackandblue:Black and blue (large fonts),
largegreenday:Green Day (large fonts),
largetheblues:the blues (large fonts),
stylesheet:wild,
stylesheet2:desert,
stylesheet3:wild (large fonts),
stylesheet4:desert (large fonts),
theblues:the blues";
$theme['cellpadding'] = "3";
$theme['cellspacing'] = "1";
$theme['admincolor'] = "";
$theme['modcolor'] = "";
$theme['tablewidth'] = "95%";
$theme['postlist'] = "flat";
$theme['threaded'] = "collapsed";
$theme['sort'] = "5";
$theme['postsperpage'] = "10";
$theme['flatposts'] = "10";
$theme['PictureView'] = "1";
$theme['PictureWidth'] = "80";
$theme['PictureHeight'] = "80";
$theme['PicturePosts'] = "1";
$theme['TextCols'] = "60";
$theme['TextRows'] = "5";
$theme['timeformat'] = "short1";
?>


I am a Web Development Contractor, I do not work for UBBCentral. I have provided free User to User Support since the beginning of these support forums.
Forums: A Gardeners Forum Scouters World
UBB.threads: UBBWiki, UBB Styles, UBB.Sitemaps
Longtime Supporter & Resident Post-A-Holic
VNC Web Services: Code Modifications, Upgrades, Styling, Coding Services, Disaster Recovery, and more!
Re: Display and Feature settings gone and will not reset [Re: bilbo] #240286
11/18/10 04:52 PM
11/18/10 04:52 PM
Joined: Dec 2003
Posts: 5,823
Lutz,FL
Ruben Offline

Ruben  Offline


Joined: Dec 2003
Posts: 5,823
Lutz,FL
You guys need to get a life outside of ubb.
LOL.


Blue Man Group


There is no such thing as stupid questions. Just stupid answers
Re: Display and Feature settings gone and will not reset [Re: Ruben] #240287
11/18/10 05:22 PM
11/18/10 05:22 PM
Joined: Jun 2006
Posts: 16,784
Portland, OR; USA
Gizmo Offline
UBB.threads Developer
Gizmo  Offline
UBB.threads Developer
Joined: Jun 2006
Posts: 16,784
Portland, OR; USA
Originally Posted by Ruben
You guys need to get a life outside of ubb.
LOL.
I'm like never here in time to answer stuff lol


I am a Web Development Contractor, I do not work for UBBCentral. I have provided free User to User Support since the beginning of these support forums.
Forums: A Gardeners Forum Scouters World
UBB.threads: UBBWiki, UBB Styles, UBB.Sitemaps
Longtime Supporter & Resident Post-A-Holic
VNC Web Services: Code Modifications, Upgrades, Styling, Coding Services, Disaster Recovery, and more!
Re: Display and Feature settings gone and will not reset [Re: Ruben] #240288
11/18/10 05:43 PM
11/18/10 05:43 PM
Joined: May 2007
Posts: 17
B
bilbo Offline OP
stranger
bilbo  Offline OP
stranger
B
Joined: May 2007
Posts: 17
GREAT STUFF AND THANKS FOR IT!!!!

However, I beleive I have uncovered a larger problem which I will definately need help to figure out.

BTW, I have had no trouble getting to the control panel.
That is no worry.

Last night, after I deployed the test config file, and confirmed the manually configured options were retained and shown in the CP, I went to bed feeling pretty good.

So I just got off work and logged in and still the settings are retained.

HOORAY!! grin

well, not so much.

It is still bothering my how all the settings got wiped out when all I did was apply a very trivial change to the header "includes".

SOOOOO, as a test, WITHOUT HAVING MADE ANY CHANGES I just clicked the "Update General Display Settings" button...

POOF

All the settings I made manually are again gone...

So apparently, ANY CLICK of those buttons, even if no changes have been made, wipes out all of the settings.
mad
Sure, now knowing I can manually re-edit the config file and the themes file, I can get us back up to normal, but, does anybody have any ideas why the settings get blanked out if I actually use the CP Buttons?

I'm really out of gas on that question and could use some suggestions please... confused

Re: Display and Feature settings gone and will not reset [Re: bilbo] #240289
11/18/10 05:54 PM
11/18/10 05:54 PM
Joined: Jun 2006
Posts: 16,784
Portland, OR; USA
Gizmo Offline
UBB.threads Developer
Gizmo  Offline
UBB.threads Developer
Joined: Jun 2006
Posts: 16,784
Portland, OR; USA
well, if v6 is anything like v7, the config file houses data from the database, and once a setting is changed (or page submitted) the config file is recreated.


I am a Web Development Contractor, I do not work for UBBCentral. I have provided free User to User Support since the beginning of these support forums.
Forums: A Gardeners Forum Scouters World
UBB.threads: UBBWiki, UBB Styles, UBB.Sitemaps
Longtime Supporter & Resident Post-A-Holic
VNC Web Services: Code Modifications, Upgrades, Styling, Coding Services, Disaster Recovery, and more!
Re: Display and Feature settings gone and will not reset [Re: bilbo] #240290
11/18/10 06:06 PM
11/18/10 06:06 PM
Joined: May 2007
Posts: 17
B
bilbo Offline OP
stranger
bilbo  Offline OP
stranger
B
Joined: May 2007
Posts: 17
well, that is what I would think!!!

except I can't find a table with all these values and fields.

I suppose that is where the problem lies...

Except it's kind of frustrating that the CP delivers the message "settings successfully updated"...

Any ideas where I can get a copy of that table? for v6.5

Re: Display and Feature settings gone and will not reset [Re: bilbo] #240291
11/18/10 06:27 PM
11/18/10 06:27 PM
Joined: May 2007
Posts: 17
B
bilbo Offline OP
stranger
bilbo  Offline OP
stranger
B
Joined: May 2007
Posts: 17
here is list of all the tables shown in the DATABASE TOOLS>INFORMATION view of the CP

w3t_AddressBook
w3t_AdminSearches
w3t_Announcements
w3t_Banned
w3t_BannedEmails
w3t_Boards
w3t_Cache
w3t_Calendar
w3t_Category
w3t_CensorList
w3t_ContentIslands
w3t_DisplayNames
w3t_Favorites
w3t_Graemlins
w3t_Groups
w3t_Languages
w3t_Last
w3t_Mailer
w3t_MemberSearches
w3t_Messages
w3t_ModNotify
w3t_Moderators
w3t_Online
w3t_Permissions
w3t_PollMain
w3t_PollOptions
w3t_PollQuestions
w3t_PollVotes
w3t_Posts
w3t_Queries
w3t_Ratings
w3t_Registration
w3t_ReservedNames
w3t_SearchResults
w3t_Subscribe
w3t_UserNotes
w3t_UserTitles
w3t_Users
w3t_Version

Re: Display and Feature settings gone and will not reset [Re: bilbo] #240292
11/19/10 07:38 AM
11/19/10 07:38 AM
Joined: May 2007
Posts: 17
B
bilbo Offline OP
stranger
bilbo  Offline OP
stranger
B
Joined: May 2007
Posts: 17
Thanks for everything so far!

I have not been able to locate a full config.inc.php file.
If anybody has one for v6.5 and can post it, I'd really appreciate it.

I set about the task of mapping the various config contents to their respective locations in the control panel and have most of them located but if anybody knows of a completed map and could direct me to it, that too would be very appreciated.

I've been able to conclude, as I expected would be the case, that in fact these settings from the config.inc.php and theme.inc.php files are supposed to be housed in a table.

However, the table(s) appear to be gone or corrupted or, if they are supposed to be in one of the above tables, I am not finding the records.
Any steerage on this topic would also be appreciated. If the table(s) are corrupted, perhaps I could repair them if I knew the name(s). Clearly this would be the most preferred option as that would forgo any need to manually map all these fields and manually edit the config and theme files.

On a side note, we're considering upgrading to the newer version, but I have some reservations about problems which may be encountered if we attempt the migration before we have everything in the database fully proper (e.g. missing tables and or records restored/rebuilt/repaired).

Last edited by bilbo; 11/19/10 07:41 AM.
Re: Display and Feature settings gone and will not reset [Re: bilbo] #240294
11/19/10 10:26 AM
11/19/10 10:26 AM
Joined: May 2007
Posts: 17
B
bilbo Offline OP
stranger
bilbo  Offline OP
stranger
B
Joined: May 2007
Posts: 17
Just a side thought;
is it possible these control panel settings are actually housed in the various related tables with specific IDs and not necessarily in their own table(s).

For example, user specific control panel settings housed in a specific user record in the users table, etc.

I notice there is one user record with the U_Username **DONOTDELETE** and U_Number of 1

I do not see any of the settings I would expect to see, nor do I see any similar records i nthe U_Boards table where presumably other board specific settings would need to live if this theory were accurate.

Just grasping at straws here, trying to figure out how we could lose an entire table, or if we actually did lose an entire table.

we have a two year old back up and the tables listed in it are also contained in the current db...

(i know, two years is waaaay too long to go without a back up, but seriously, that was not supposed to be my area of responsiblilty and I always just assumed it was being done by the person whose job it was).

Re: Display and Feature settings gone and will not reset [Re: bilbo] #240300
11/19/10 05:44 PM
11/19/10 05:44 PM
Joined: Jun 2006
Posts: 10,177
Aberdeen, WA
R
Rick Offline
Former Developer
Rick  Offline
Former Developer
R
Joined: Jun 2006
Posts: 10,177
Aberdeen, WA
The basic settings are all stored in the config.inc.php file. User specific settings would be stored in the w3t_Users table for that specific version and that's really about it.

If your config file keeps getting wiped out upon submission then it could be that the variables just aren't being submitted. This could be something like an misconfigured suhosin or something of that nature. If it's telling you that the settings were updated, it's trying to write out the updated config file, but the variables just aren't getting there.

Re: Display and Feature settings gone and will not reset [Re: bilbo] #240302
11/19/10 09:26 PM
11/19/10 09:26 PM
Joined: May 2007
Posts: 17
B
bilbo Offline OP
stranger
bilbo  Offline OP
stranger
B
Joined: May 2007
Posts: 17
Hi Rick,

Well, I guess that answers my questions...

But,

suhosin = ???

Re: Display and Feature settings gone and will not reset [Re: bilbo] #240313
11/20/10 03:10 PM
11/20/10 03:10 PM
Joined: Jun 2006
Posts: 16,784
Portland, OR; USA
Gizmo Offline
UBB.threads Developer
Gizmo  Offline
UBB.threads Developer
Joined: Jun 2006
Posts: 16,784
Portland, OR; USA
suhosin
Quote:
Suhosin is an advanced protection system for PHP installations. It was designed to protect servers and users from known and unknown flaws in PHP applications and the PHP core. Suhosin comes in two independent parts, that can be used separately or in combination. The first part is a small patch against the PHP core, that implements a few low-level protections against bufferoverflows or format string vulnerabilities and the second part is a powerful PHP extension that implements all the other protections.

Unlike the PHP Hardening-Patch Suhosin is binary compatible to normal PHP installation, which means it is compatible to 3rd party binary extension like ZendOptimizer.


I am a Web Development Contractor, I do not work for UBBCentral. I have provided free User to User Support since the beginning of these support forums.
Forums: A Gardeners Forum Scouters World
UBB.threads: UBBWiki, UBB Styles, UBB.Sitemaps
Longtime Supporter & Resident Post-A-Holic
VNC Web Services: Code Modifications, Upgrades, Styling, Coding Services, Disaster Recovery, and more!
Re: Display and Feature settings gone and will not reset [Re: Gizmo] #240315
11/20/10 07:47 PM
11/20/10 07:47 PM
Joined: May 2007
Posts: 17
B
bilbo Offline OP
stranger
bilbo  Offline OP
stranger
B
Joined: May 2007
Posts: 17
roflmao

Thanks terribly much but, I'm afraid that is greek to me

Re: Display and Feature settings gone and will not reset [Re: bilbo] #240316
11/20/10 10:03 PM
11/20/10 10:03 PM
Joined: Jun 2006
Posts: 16,784
Portland, OR; USA
Gizmo Offline
UBB.threads Developer
Gizmo  Offline
UBB.threads Developer
Joined: Jun 2006
Posts: 16,784
Portland, OR; USA
"security" lol


I am a Web Development Contractor, I do not work for UBBCentral. I have provided free User to User Support since the beginning of these support forums.
Forums: A Gardeners Forum Scouters World
UBB.threads: UBBWiki, UBB Styles, UBB.Sitemaps
Longtime Supporter & Resident Post-A-Holic
VNC Web Services: Code Modifications, Upgrades, Styling, Coding Services, Disaster Recovery, and more!
Re: Display and Feature settings gone and will not reset [Re: bilbo] #240390
11/27/10 12:46 PM
11/27/10 12:46 PM
Joined: May 2007
Posts: 17
B
bilbo Offline OP
stranger
bilbo  Offline OP
stranger
B
Joined: May 2007
Posts: 17
An update:

I was able to manually rebuild both the config.inc.php and theme.inc.php files

It took lots of trial and error and I had to open some of the main PHP files in visual studio in order to identify some of the variables, but I was ultimately successful (took many hours).

needless to say, I have pulled backups of the *.inc.php files...
Thanks for all the help toward this painful task.

I discovered that any "update" click in the control panel wipes out the settings associated with that particular page (not all the settings in the entire file).

This is particularly problematic when the page happens to contain settings that live in both the inc.php files.

In a potentially related item, I noticed something else.

We have problems with spammers (not news)
I have been active in banning offending user IDs (as opposed to simply deleting them).
I don't delete them because the user ID records contain useful information when it comes to blocking IPs and IP ranges.

Typically, I will gather certain information about the user, place it in the notes field, uncheck the access radio button and clicj update.
What happens next is the page reloads with a SQL error.
And I have found that after I do this, I cannot access that user's record through the control panel.

While researching what the cause could be, I noticed the U_Groups, field was blank whereas the other users were assigned to "-3-".
So, I wrote a query to update that field and now, after I ban users, I run that query and I have managed to work around the problem.
Still though, I'm not sure if this problem is related to the problem with the *.inc.php files because the SQL error in this problem seems to indicate the query is expecting to find members of the "users" group and I am not certain if when I ban a member if that is supposed to blank that field (since there actually is a specific "U_Banned" field in the table).
If there is a connection, it would seem to be in if that U_Groups field is supposed to be updated or not and if not, why is it getting blanked.
I've not looked deeply a the "showuser.php" to see what is supposed to happen.

So, any different insights as to what might be causing the problem with the *.inc.php files?

If it is the "suhosin" problem, where does one look or what does one do in order to check and or repair this?


Shout Box
Today's Birthdays
No Birthdays
Recent Topics
Shout Box Sound Effect
by M4TT. 11/29/17 08:28 PM
Ad island
by TGCsanderson. 11/25/17 06:41 PM
Taking to long to connect to DB
by AstroCat. 11/24/17 12:34 PM
I want to update forum but can't find license
by dimaninc. 11/23/17 10:51 AM
Forum Statistics
Forums36
Topics35,014
Posts190,530
Members12,045
Most Online978
Jun 24th, 2007
Random Image
Powered by UBB.threads™ PHP Forum Software 7.6.1
(Snapshot build 20171106)