Site Links
Home
Features
Documentation
Pricing & Order
Members Area
Support Options
UBBDev.com
UBBWiki.com
Who's Online Now
2 registered members (F27Corsair, JAISP), 43 guests, and 368 spiders.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Member Spotlight
Posts: 82
Joined: September 2008
Show All Member Profiles 
Top Posters(30 Days)
isaac 19
Gizmo 13
FREAK 10
M4TT 8
Morgan 3
Ruben 3
JSM 3
whk 2
mmkk 2
Latest Photos
My buddha beads.
Rendered Walls
Multi-Screen wallpaper
Stockholm Metro
Coffee & Cocoa related
Previous Thread
Next Thread
Print Thread
Explorer 11 / Zen Style (Not A Bug) #260042
04/18/17 01:40 PM
04/18/17 01:40 PM
Joined: Mar 2007
Posts: 209
E
ECNet Offline OP
enthusiast
ECNet  Offline OP
enthusiast
E
Joined: Mar 2007
Posts: 209
Using Explorer 11 (on a Win 8.1 and a Win 10 Computer) with Zen as the style there's missing content on the pages,

Specifically, on the Summary page my Header Image and Top left Custom Island Image are invisible - or sometimes flashing.
Using a different style they are visible.
Going to any other page besides summary they are visible.

In other pages either the 'print thread' or 'forum options' are invisible.

Any Ideas how to fix? I really like the Zen style...

https://www.electrical-contractor.net/forums/ubbthreads.php/forum_summary.html

Bill

PS, on my Win 8.1 using Explorer 11 it looks fine ... confused



Last edited by Gizmo; 04/18/17 02:58 PM. Reason: Issue cannot be replicated.
Express Hosting
Express Hosting "We are the official hosting company of UBB.threads. Ask us about our free migration services to migrate your UBB.threads installation."
Re: Explorer 11 / Zen Style (Not A Bug) [Re: ECNet] #260043
04/18/17 02:02 PM
04/18/17 02:02 PM
Joined: Apr 2004
Posts: 1,003
California
isaac Offline
UBB.threads Developer
isaac  Offline
UBB.threads Developer
Joined: Apr 2004
Posts: 1,003
California
Originally Posted by ECNet
Using Explorer 11 (on a Win 8.1 and a Win 10 Computer) with Zen as the style there's missing content on the pages,

Specifically, on the Summary page my Header Image and Top left Custom Island Image are invisible - or sometimes flashing.
Using a different style they are visible.
Going to any other page besides summary they are visible.

In other pages either the 'print thread' or 'forum options' are invisible.

Any Ideas how to fix? I really like the Zen style...

https://www.electrical-contractor.net/forums/ubbthreads.php/forum_summary.html

Bill

PS, on my Win 8.1 using Explorer 11 it looks fine ... confused



It looks the same to me, no matter which style I use.

Both screenshots.
LEFT: IE11 - ZEN
RIGHT: FF52 - ZEN / Your custom "UBB 2017"

Can you post a screenshot for clarity, since I am unable to understand what you're pointing out.

Attached Files 20170418_11-57-18.PNG20170418_11-47-58.PNG
Re: Explorer 11 / Zen Style (Not A Bug) [Re: isaac] #260044
04/18/17 02:38 PM
04/18/17 02:38 PM
Joined: Mar 2007
Posts: 209
E
ECNet Offline OP
enthusiast
ECNet  Offline OP
enthusiast
E
Joined: Mar 2007
Posts: 209
See pics below.
On this Win 10 Computer the result is the same with Edge

Attached Files ECN1.jpgECN2.jpgECN3.jpgECN4.jpg
Re: Explorer 11 / Zen Style (Not A Bug) [Re: ECNet] #260045
04/18/17 02:44 PM
04/18/17 02:44 PM
Joined: Jun 2006
Posts: 16,778
Portland, OR; USA
Gizmo Offline
UBB.threads Developer
Gizmo  Offline
UBB.threads Developer
Joined: Jun 2006
Posts: 16,778
Portland, OR; USA
I am unable to reproduce your issues on your site, everything is loading as intended for me... Do you have a firewall/security program installed that's stopping javascript from loading?


I am a Web Development Contractor, I do not work for UBBCentral. I have provided free User to User Support since the beginning of these support forums.
Forums: A Gardeners Forum Scouters World
UBB.threads: UBBWiki, UBB Styles, UBB.Sitemaps
Longtime Supporter & Resident Post-A-Holic
VNC Web Services: Code Modifications, Upgrades, Styling, Coding Services, Disaster Recovery, and more!
Re: Explorer 11 / Zen Style (Not A Bug) [Re: Gizmo] #260046
04/18/17 02:47 PM
04/18/17 02:47 PM
Joined: Mar 2007
Posts: 209
E
ECNet Offline OP
enthusiast
ECNet  Offline OP
enthusiast
E
Joined: Mar 2007
Posts: 209
Originally Posted by Gizmo
I am unable to reproduce your issues on your site, everything is loading as intended for me... Do you have a firewall/security program installed that's stopping javascript from loading?

Nothing I'm aware of, but, af far as the header goes, why would that only affect the Summary page?

Also, the same 2 Computers show everything as normal using Chrome and FF

Bill

Re: Explorer 11 / Zen Style (Not A Bug) [Re: ECNet] #260047
04/18/17 02:52 PM
04/18/17 02:52 PM
Joined: Apr 2004
Posts: 1,003
California
isaac Offline
UBB.threads Developer
isaac  Offline
UBB.threads Developer
Joined: Apr 2004
Posts: 1,003
California
RELATED:
I also cannot reproduce your issue.
Both my screenshots are from Windows 10. Though, the OS shouldnt make a difference, since HTML/CSS is at the browser level, not OS level.


UNRELATED:
Just for the sake of wanting to help with your browser display issue, can you do something about the seizure inducing flashing-rainbow gif animation on the right column? Its not helping to debug the issue at all.

Seriously. Its literally assaulting everyone who visits your website. laugh
https://www.techdirt.com/articles/2...arrested-assault-with-deadly-tweet.shtml
https://www.washingtonpost.com/nati...8-0c10-11e7-b77c-0047d15a24e0_story.html

Re: Explorer 11 / Zen Style (Not A Bug) [Re: isaac] #260048
04/18/17 02:59 PM
04/18/17 02:59 PM
Joined: Mar 2007
Posts: 209
E
ECNet Offline OP
enthusiast
ECNet  Offline OP
enthusiast
E
Joined: Mar 2007
Posts: 209
smile The member spotlight has moved on to a static image now.

Re: Explorer 11 / Zen Style (Not A Bug) [Re: ECNet] #260049
04/18/17 03:07 PM
04/18/17 03:07 PM
Joined: Mar 2007
Posts: 209
E
ECNet Offline OP
enthusiast
ECNet  Offline OP
enthusiast
E
Joined: Mar 2007
Posts: 209
I'm watching the 8.1 Laptop now and there's 4 New Post icons (newposts.gif) that flash 4 times and then the Custom Island image flashes with it, all go out then 4 more 'New Post' icon flashes and then the Header flashes on for a split second...

Good thing I'm not prone to seizures... LOL

Re: Explorer 11 / Zen Style (Not A Bug) [Re: ECNet] #260050
04/18/17 03:28 PM
04/18/17 03:28 PM
Joined: Jun 2006
Posts: 16,778
Portland, OR; USA
Gizmo Offline
UBB.threads Developer
Gizmo  Offline
UBB.threads Developer
Joined: Jun 2006
Posts: 16,778
Portland, OR; USA
It's possibly not related, and 3rd party HTML is outside of the scope of forum support, BUT you have some incredibly dirty/incorrect HTML on your site; including an ending table cell tag in your image element as well as missing quotations around elements.

Your "shoutbox notice":
Code
<p align="center">

<font face="Arial" size="2">

<a href="https://www.electrical-contractor.net/forums/ubbthreads.php/ubb/shoutchat.html">
<img border="0" src="https://www.electrical-contractor.net/Banners/Chatter.jpg" alt="Join in a Live Electrical Chat!" width="150" height="100" vspace="10" hspace="15"></a><br>
</font><b>
<font face="Arial" size="2" color="#CC0000">
<a href="https://www.electrical-contractor.net/forums/ubbthreads.php/ubb/shoutchat.html">
<font color="#CC0000">Give a Shout Out!</font></a></font></b><u><font size="2" face="Arial"><br>
</font></u>


Cleaned should look similar to:
Code
<div style="text-align: center;">
<a href="/forums/ubbthreads.php/ubb/shoutchat.html"><img src="/Banners/Chatter.jpg" alt="Join our Electrical Chat!" title="Join in a Live Electrical Chat!" width="150" height="100"></a><br>
<span style="font-weight: 700; color: #CC0000;"><a href="/forums/ubbthreads.php/ubb/shoutchat.html">Give a Shout Out!</a></span>
</div>


Likewise, your header:
Code
	<table border="0" cellspacing="0" cellpadding="0">
		<tr>
			<td>
			<p align="center"><map name="FPMap0">
			<area target="_blank" coords="338, 123, 543, 154" shape="rect" href="http://www.electrical-classifieds.com/">
			<area target="_blank" coords="569, 123, 736, 154" shape="rect" href="https://www.electrical-photos.com/">
			<area target="_blank" href="https://www.licensedelectrician.com/" shape="rect" coords="760, 124, 890, 154">
			<area target="_blank" href="https://www.electrical-contractor.net/" shape="rect" coords="5, 12, 194, 111">
			<area target="_blank" href="https://www.licensedelectrician.com" shape="rect" coords="1018, 9, 1182, 117">
			</map>
			<img border="0" src="https://www.Electrical-Contractor.net/Banners/ECN-Forum-BannerT.gif" usemap="#FPMap0" alt="ECN Electrical Forum - Discussion Forums for Electricians, Inspectors and Related Professionals" width=100% td>
		</tr>
	</table>


Cleaned should look similar to:
Code
<div style="text-align: center;">
<map name="FPMap0">
	<area target="_blank" coords="338, 123, 543, 154" shape="rect" href="http://www.electrical-classifieds.com/">
	<area target="_blank" coords="569, 123, 736, 154" shape="rect" href="https://www.electrical-photos.com/">
	<area target="_blank" href="https://www.licensedelectrician.com/" shape="rect" coords="760, 124, 890, 154">
	<area target="_blank" href="https://www.electrical-contractor.net/" shape="rect" coords="5, 12, 194, 111">
	<area target="_blank" href="https://www.licensedelectrician.com" shape="rect" coords="1018, 9, 1182, 117">
</map>
<img src="/Banners/ECN-Forum-BannerT.gif" usemap="#FPMap0" alt="" title="ECN Electrical Forum - Discussion Forums for Electricians, Inspectors and Related Professionals" style="width: 100%;">
</div>


I offer HTML/Development services through VNC Web Services, the provided code here is unsupported and was only supplied to point out misuse of various elements.


Also, you're misusing the alt image element, it's supposed to be alternative text that describes the image for alternative text readers; it is not a place for advertisements. You're likely looking at using the title element vs alt.

Is there a reason you have auto updates disabled in your Edge/IE? It makes it really difficult to troubleshoot anything when current software isn't being run.

Last edited by Gizmo; 04/18/17 03:38 PM.

I am a Web Development Contractor, I do not work for UBBCentral. I have provided free User to User Support since the beginning of these support forums.
Forums: A Gardeners Forum Scouters World
UBB.threads: UBBWiki, UBB Styles, UBB.Sitemaps
Longtime Supporter & Resident Post-A-Holic
VNC Web Services: Code Modifications, Upgrades, Styling, Coding Services, Disaster Recovery, and more!
Re: Explorer 11 / Zen Style (Not A Bug) [Re: Gizmo] #260051
04/18/17 04:11 PM
04/18/17 04:11 PM
Joined: Mar 2007
Posts: 209
E
ECNet Offline OP
enthusiast
ECNet  Offline OP
enthusiast
E
Joined: Mar 2007
Posts: 209
Thanks, I updated the codes to what you had above.
The code(s) I used was what MS Frontpage was giving me.

I just turned off the updates today while I was making screenshots

If no one else can see the problem I can live with it, but it is bugging me because I can't make sense of it yet.

Last edited by ECNet; 04/18/17 04:17 PM.
Re: Explorer 11 / Zen Style (Not A Bug) [Re: ECNet] #260052
04/18/17 04:35 PM
04/18/17 04:35 PM
Joined: Apr 2004
Posts: 1,003
California
isaac Offline
UBB.threads Developer
isaac  Offline
UBB.threads Developer
Joined: Apr 2004
Posts: 1,003
California
Originally Posted by ECNet
The code(s) I used was what MS Frontpage was giving me.


Microsoft FrontPage was part of the Microsoft Office suite from 1997 to 2003.... 14 years ago
http://www.microsoftbob.com/post/FrontPage-Versions-and-Timeline

It just might be time to upgrade to Microsoft Expression Web
https://www.microsoft.com/expression/eng/

Quote
Expression Web is Microsoft's current offering in the WYSIWYG arena (the popular but much maligned FrontPage was retired in 2003). For those of you who associate Microsoft with poor web standards compliance, take comfort knowing that Expression Web has a totally separate engine from Internet Explorer and is compliant with a wide range of current web standards. It shares a lot of features with the other WYSIWYG editors featured here, like highlighting code errors and non-compliant code, a built-in CSS editor, and more, it also stands out for features like search engine optimization—offering you tips and ideas to optimize your sites for better crawling and search engine ranking.

SOURCE: http://lifehacker.com/5579328/five-best-wysiwyg-html-editors (article is from 2010)

If you havent upgraded in 14 years because cost was an issue, have a look at Kompozer.
http://kompozer.net/

Re: Explorer 11 / Zen Style (Not A Bug) [Re: ECNet] #260053
04/18/17 06:44 PM
04/18/17 06:44 PM
Joined: Mar 2007
Posts: 209
E
ECNet Offline OP
enthusiast
ECNet  Offline OP
enthusiast
E
Joined: Mar 2007
Posts: 209
I have Expression Web, have had it for years, as well as several other web design software. I just haven't taken the time to really learn how to use it, and didn't know it would make a difference.

I'll definitely try using it going forward.

Re: Explorer 11 / Zen Style (Not A Bug) [Re: ECNet] #260056
04/19/17 11:47 AM
04/19/17 11:47 AM
Joined: Jun 2006
Posts: 16,778
Portland, OR; USA
Gizmo Offline
UBB.threads Developer
Gizmo  Offline
UBB.threads Developer
Joined: Jun 2006
Posts: 16,778
Portland, OR; USA
I use EditPlus and lookup the proper tag syntax on PHP.net and w3schools; I find WYSIWYG cumbersome as they tend to add more code than is needed, I suppose at least they nest tags properly.


I am a Web Development Contractor, I do not work for UBBCentral. I have provided free User to User Support since the beginning of these support forums.
Forums: A Gardeners Forum Scouters World
UBB.threads: UBBWiki, UBB Styles, UBB.Sitemaps
Longtime Supporter & Resident Post-A-Holic
VNC Web Services: Code Modifications, Upgrades, Styling, Coding Services, Disaster Recovery, and more!

Shout Box
Today's Birthdays
No Birthdays
Recent Topics
setting options for member spotlight
by mmkk. 11/21/17 03:10 AM
Avatar (Stock) Resizing
by M4TT. 11/17/17 05:33 PM
Weird Issue
by FREAK. 11/16/17 11:52 PM
Feature questions
by ekempter. 11/16/17 08:11 PM
Aliendisc.net - UFO & Paranormal Forums
by M4TT. 11/14/17 10:47 AM
Forum Statistics
Forums36
Topics35,007
Posts190,502
Members12,042
Most Online978
Jun 24th, 2007
Random Image
Powered by UBB.threads™ PHP Forum Software 7.6.1
(Snapshot build 20171106)