Site Links
Home
Features
Documentation
Pricing & Order
Members Area
Support Options
UBBDev.com
UBBWiki.com
Who's Online Now
1 registered members (Gizmo), 64 guests, and 235 spiders.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Member Spotlight
JAISP
JAISP
Pennsylvania
Posts: 1,318
Joined: February 2007
Show All Member Profiles 
Top Posters(30 Days)
Gizmo 14
FREAK 11
M4TT 9
mmkk 5
isaac 4
Ruben 4
Latest Photos
Chinese Buddhist temple.
My buddha beads.
Rendered Walls
Multi-Screen wallpaper
Stockholm Metro
Previous Thread
Next Thread
Print Thread
"Breadcrumbs" not displaying #260440
08/23/17 08:14 PM
08/23/17 08:14 PM
Joined: Apr 2004
Posts: 211
Phoenix, AZ
D
DennyP Offline OP
enthusiast
DennyP  Offline OP
enthusiast
D
Joined: Apr 2004
Posts: 211
Phoenix, AZ
Running 7.6.0

At the top of most forum pages is what I call the "breadcrumb" area. It has a hierarchical list of how a person got to where they are. For example, in one of my forums, it looks like this:

[Linked Image]

But I have a couple of forums where the "breadcrumb" area never gets past the home page link regardless of which topic/message I display in that forum. For example:

[Linked Image]

Is there a forum setting that controls this? If so, what/where is it? Thanks.


DennyP - www.dennyp.com
DennyP Travel
Express Hosting
Express Hosting "We are the official hosting company of UBB.threads. Ask us about our free migration services to migrate your UBB.threads installation."
Re: "Breadcrumbs" not displaying [Re: DennyP] #260441
08/24/17 12:24 PM
08/24/17 12:24 PM
Joined: Dec 2003
Posts: 5,823
Lutz,FL
Ruben Offline

Ruben  Offline


Joined: Dec 2003
Posts: 5,823
Lutz,FL
I found one forum with the same issue on your board..
wet wild wicked mexico

I don't think it is a setting since most all others work okay.
and all of the stock styles have the same issue.

Did you happen to check the custom forum insert for that one forum.
Maybe something is in there.

cp/forums/edit forum/custom inserts.

Other than that maybe clear cache in the cp may help.

Last edited by Ruben; 08/24/17 12:26 PM.

Blue Man Group


There is no such thing as stupid questions. Just stupid answers
Re: "Breadcrumbs" not displaying [Re: DennyP] #260442
08/24/17 12:38 PM
08/24/17 12:38 PM
Joined: Dec 2003
Posts: 5,823
Lutz,FL
Ruben Offline

Ruben  Offline


Joined: Dec 2003
Posts: 5,823
Lutz,FL
looks okay now.


Blue Man Group


There is no such thing as stupid questions. Just stupid answers
Re: "Breadcrumbs" not displaying [Re: DennyP] #260443
08/24/17 12:40 PM
08/24/17 12:40 PM
Joined: Apr 2004
Posts: 211
Phoenix, AZ
D
DennyP Offline OP
enthusiast
DennyP  Offline OP
enthusiast
D
Joined: Apr 2004
Posts: 211
Phoenix, AZ
There was nothing in the custom inserts, but I did fix the problem.

At one time I had either the trademark or copyright symbol next to "Wet Wild and Wicked" which is registered with the US Patent and Trademark Office. At some point, that symbol starting displaying as some weird diamond symbol in the forum title. I saw that the two forums that I was having the problem with both had that symbol. I removed that symbol from the title and now the "breadcrumbs" are displaying correctly.

So whatever that character was, was causing a problem either in parsing the forum name or in something else that prevented the "breadcrumbs" from displaying.


DennyP - www.dennyp.com
DennyP Travel
Re: "Breadcrumbs" not displaying [Re: DennyP] #260444
08/24/17 12:47 PM
08/24/17 12:47 PM
Joined: Dec 2003
Posts: 5,823
Lutz,FL
Ruben Offline

Ruben  Offline


Joined: Dec 2003
Posts: 5,823
Lutz,FL
Could be the database coalition , it was iso-8859-1 prior to 7.6.0 but today it is utf8 .
If you changed the database from iso-8859-1 to utf8 either by the upgrade or fat finger.
Then the character set may not be supported.
It is a conversion step that is needed in the mysql database.
You can check it with like phpmyadmin.
It will show either latin 1 or utf8 per table.
It should be global across all of them.
Todays standard is utf8 for every forum package i have seen.

Last edited by Ruben; 08/24/17 12:49 PM.

Blue Man Group


There is no such thing as stupid questions. Just stupid answers
Re: "Breadcrumbs" not displaying [Re: DennyP] #260445
08/24/17 12:52 PM
08/24/17 12:52 PM
Joined: Apr 2004
Posts: 211
Phoenix, AZ
D
DennyP Offline OP
enthusiast
DennyP  Offline OP
enthusiast
D
Joined: Apr 2004
Posts: 211
Phoenix, AZ
The coalition for the ubb tables say "latin1_swedish_ci"


DennyP - www.dennyp.com
DennyP Travel
Re: "Breadcrumbs" not displaying [Re: DennyP] #260446
08/24/17 12:56 PM
08/24/17 12:56 PM
Joined: Dec 2003
Posts: 5,823
Lutz,FL
Ruben Offline

Ruben  Offline


Joined: Dec 2003
Posts: 5,823
Lutz,FL
Are there not a few new extra tables that are utf8.
There used to be 64 tables but with the current version I think there are a few extra tables now.

also in the language files-generic.php it will show what character set to use to write with to the database.


Blue Man Group


There is no such thing as stupid questions. Just stupid answers
Re: "Breadcrumbs" not displaying [Re: DennyP] #260447
08/24/17 01:01 PM
08/24/17 01:01 PM
Joined: Apr 2004
Posts: 211
Phoenix, AZ
D
DennyP Offline OP
enthusiast
DennyP  Offline OP
enthusiast
D
Joined: Apr 2004
Posts: 211
Phoenix, AZ
The last line of the list of tables:
65 tables Sum 701,617 MyISAM utf8_general_ci 247.6 MiB 915.8 KiB

Each individual table has latin1


DennyP - www.dennyp.com
DennyP Travel
Re: "Breadcrumbs" not displaying [Re: DennyP] #260448
08/24/17 01:07 PM
08/24/17 01:07 PM
Joined: Dec 2003
Posts: 5,823
Lutz,FL
Ruben Offline

Ruben  Offline


Joined: Dec 2003
Posts: 5,823
Lutz,FL
Okay well probably something for isaac or Giz to answer.
I have imported from iso to utf8 but never changed one on a existing database.
Giz is here now.
But the diamond character is usually a dead give away to non supported characters.For whatever character set you are using.


Blue Man Group


There is no such thing as stupid questions. Just stupid answers
Re: "Breadcrumbs" not displaying [Re: DennyP] #260449
08/24/17 01:20 PM
08/24/17 01:20 PM
Joined: Apr 2004
Posts: 211
Phoenix, AZ
D
DennyP Offline OP
enthusiast
DennyP  Offline OP
enthusiast
D
Joined: Apr 2004
Posts: 211
Phoenix, AZ
Thanks for your input.


DennyP - www.dennyp.com
DennyP Travel
Re: "Breadcrumbs" not displaying [Re: DennyP] #260450
08/24/17 01:54 PM
08/24/17 01:54 PM
Joined: Jun 2006
Posts: 16,784
Portland, OR; USA
Gizmo Online tapedshut
UBB.threads Developer
Gizmo  Online Tapedshut
UBB.threads Developer
Joined: Jun 2006
Posts: 16,784
Portland, OR; USA
This doesn't have anything to do with the database collation; black diamonds usually have something to do with your character set (whereby generally the "old" character set was Latin, and the "new" is UTF8 and what one would assume to be the correct character is not).

I've been talking with Isaac about this a little bit, we'll have to test a few ideas to see what's going on, or if special characters just aren't being escaped properly.


I am a Web Development Contractor, I do not work for UBBCentral. I have provided free User to User Support since the beginning of these support forums.
Forums: A Gardeners Forum Scouters World
UBB.threads: UBBWiki, UBB Styles, UBB.Sitemaps
Longtime Supporter & Resident Post-A-Holic
VNC Web Services: Code Modifications, Upgrades, Styling, Coding Services, Disaster Recovery, and more!
Re: "Breadcrumbs" not displaying [Re: DennyP] #260451
08/24/17 01:57 PM
08/24/17 01:57 PM
Joined: Apr 2004
Posts: 211
Phoenix, AZ
D
DennyP Offline OP
enthusiast
DennyP  Offline OP
enthusiast
D
Joined: Apr 2004
Posts: 211
Phoenix, AZ
For my purposes, it's not a big issue to spend too much time on. But if it could potentially affect anything else, then I guess it should be looked into. Thank you.


DennyP - www.dennyp.com
DennyP Travel

Shout Box
Today's Birthdays
No Birthdays
Recent Topics
Shout Box Sound Effect
by M4TT. 11/29/17 08:28 PM
Ad island
by TGCsanderson. 11/25/17 06:41 PM
Taking to long to connect to DB
by AstroCat. 11/24/17 12:34 PM
I want to update forum but can't find license
by dimaninc. 11/23/17 10:51 AM
Forum Statistics
Forums36
Topics35,014
Posts190,530
Members12,045
Most Online978
Jun 24th, 2007
Random Image
Powered by UBB.threads™ PHP Forum Software 7.6.1
(Snapshot build 20171106)